Waarom Apple onze bank wil worden

Gasten: Conny Dorrestijn Prins, Rob Blaauboer Host: Conny Dorrestijn Prins, Rob Blaauboer
Waarom Apple onze bank wil worden

Banken worden meer techbedrijven, maar ondertussen zijn techbedrijven aan het studeren op het aanbieden van financiële diensten.

Apple biedt behalve Apple Pay inmiddels samen met Goldman Sachs spaarrekeningen aan haar Amerikaanse klanten. De motivatie is om de consument zoveel mogelijk diensten te bieden in het eigen ecosysteem: embedded finance. Zo blijven we een leven lang Apple-klant en ontstaat er een vertrouwensrelatie die dieper gaat dan die met een telefoonproducent.

Hoe liggen de kansen voor Apple om de banken te verslaan in de Nederlandse markt? Conny Dorrestijn (Shiraz Partners) en Ron Blaauboer (Yenlo) maken in deze video de rekening op.


Gast
Conny Dorrestijn Prins
Trusted Advisor Pay- and Fintech, Shiraz Partners

Conny is een van de toonaangevende gezichten in de internationale fintech wereld. Als medeoprichter van diverse bedrijven in betalingsverkeertechnologie, spreker op congressen en jurylid bij de Amerikaanse BAI innovatie awards. Momenteel is zij actief als non-executive director bij het enige publiek genoteerde fintech venture capital fonds in het VK, Augmentum Fintech, en als voorzitter van de RvC van het Nederlandse Cobase. 


Gast
Rob Blaauboer
Integration Consultant, Tech Journalist

Rob heeft jarenlange ervaring in IT in verschillende functies (Innovatie Manager, Management Consultant, Business Consultant, Projectleider, journalist). Hij is met name actief in de financiële dienstverlening. 


Host
Roland Kroes
Host, Emerce

Roland Kroes is een host voor Emerce TV.Gerelateerde artikelen