Industry Wire

Geplaatst door PhoneGigant.nl

38% van de Nederlanders houdt smartphone-wachtwoord geheim voor hun partner

Hardenberg, 16 augustus 2019 – Nederlanders vinden het belangrijk om de smartphone te vergrendelen. 94,7% van de smartphonebezitters heeft een wachtwoord of patrooncode ingesteld om te voorkomen dat er door anderen gebruik kan worden gemaakt van de smartphone. PhoneGigant.nl, specialist in onderdelen van mobiele telefoons, onderzocht of partners wél toegang hebben.

Merendeel deelt inlog smartphone met partner
Zes op de tien smartphone-eigenaren deelt het telefoonwachtwoord met hun partner, 38% kiest ervoor om dit niet te doen. Naast wachtwoorden en patrooncodes maken smartphones ook steeds vaker gebruik van vingerafdrukken of gezichtsherkenning, hetgeen gedeeld inloggen bemoeilijkt. Daarbij is het echter wel mogelijk om verschillende vingerafdrukken en gezichten toe te voegen, waarbij restricties kunnen worden toegevoegd voor onder meer betaal-apps.

Vrouwen hebben vaker toegang tot telefoon partner

Bij mannen is het percentage dat hun toegangscode geheim houdt overigens een stuk kleiner dan bij vrouwen. Waar 65% van de mannen hun code heeft gedeeld met hun partner, is dat bij vrouwen slechts 51%.

Meer onderzoeksresultaten over het gebruik van smartphones en veiligheid zijn te vinden op https://www.phonegigant.nl/onderzoek-veiligheid-smartphonegebruik/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht