Industry Wire

Geplaatst door Champ

4.8 miljoen ‘vrije’ sporters voor Champ

Utrecht, dinsdag 2 april 2019 – Er is een nieuwe speler in het sportveld: ‘Champ’. Een on demand sportplatform, gericht op multi-sporters. Champ maakt sport voor iedereen bereikbaar door een brug te slaan tussen sporters en sportaanbieders, die samen het meest diverse sportaanbod van Nederland faciliteren: zowel gratis als betaald en direct boekbaar, zonder abonnement. Sinds de lancering op 18 maart groeit het platform door heel Nederland.

Champ is een initiatief van Michiel Huisman en Paul Wiertz, voormalig oprichters van restaurant-reserveringsapp Couverts, en Newborn Ventures, de venture studio van de Born05 Groep. Wiertz: “Nederland is een sportland. In 2018 sportte wekelijks gemiddeld 65% van de Nederlandse bevolking, ongeveer tien miljoen mensen. Slechts de helft van deze sporters is ‘gebonden’ aan een vereniging. Er is dus een enorme groep van 4,8 miljoen ‘vrije’ sporters voor wie Champ het startpunt voor sport wil zijn.”

Huisman: “Champ speelt daarbij in op het voortdurend veranderende sportlandschap. Vastzitten aan één sport of sportaanbieder is niet meer van deze tijd. We zien in de markt dat het aantal multi-sporters toeneemt. Op dit moment worden er gemiddeld 2,7 verschillende sporten beoefent door sporters in Nederland. Deze groeiende groep multi-sporters zoekt diversiteit in aanbod en abonnementsvorm. Op Champ.nl kunnen zij zonder abonnement allerlei sportactiviteiten in de buurt boeken. Het sportaanbod wordt enerzijds aangeboden door professionele aanbieders, zoals trainers, clubs of verenigingen, anderzijds door sporters die zelf, meestal gratis, allerlei activiteiten organiseren.”

Champ onderscheidt zich met verschillende functionaliteiten van andere initiatieven in de markt. Van de online presentatie tot de planning en betaling van activiteiten; alles is centraal via Champ te regelen. In tegenstelling tot andere platformen is het aanbod op Champ direct te boeken. Hierdoor kunnen sporters heel laagdrempelig verschillende sporten ervaren. Het is nu al mogelijk om via Champ een potje ultimate frisbee te spelen op het Museumplein in Amsterdam, een professionele racefiets-clinic te boeken in Woerden en je grenzen te verleggen in een CrossFit-box in Breda.

Voor de groei van het platform wordt samengewerkt met een aantal landelijke partners, die op een later tijdstip worden gepresenteerd.

Meer informatie: Champ.nl

Over Champ

Champ is een initiatief van Michiel Huisman & Paul Wiertz (oprichters Couverts, exit naar TripAdvisor) & Newborn Ventures. Champ brengt sporters bij elkaar vanuit de gedachte dat sport leuker is als je het samen doet. Voor het ontmoeten van een nieuwe teammaat, een tegenstander of gewoon om jezelf samen met anderen in het zweet te werken. Champ is gevestigd in Utrecht en heeft als doelstelling de komende twee jaar landelijk, en vervolgens binnen Europa, uit te breiden. Voor de groei zijn reeds gesprekken met grote investeerders gaande.

Newborn Ventures

Newborn Ventures is een ventures studio uit Utrecht, die creatief kapitaal investeert in digitale startups en corporate startups. Naast Champ heeft Newborn Ventures deelnemingen in o.a. House of Haptics en Tailie. Newborn Ventures is onderdeel van de Born05 Groep, waar o.a. het award-winnende bureau Born05 deel van uitmaakt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht