Industry Wire

Geplaatst door Futureproof Group

De Computerwacht treedt toe tot Futureproof Group van MKB Fonds

Automatiseerder De Computerwacht uit Bodegraven, bekend als ICT-partner van MKB-bedrijven, is onderdeel geworden van de Futureproof Group met als financieel en strategisch partner MKB Fonds gevestigd in Amsterdam.

Met de toetreding van De Computerwacht groeit de totale jaarlijkse omzet van de Futureproof Group, waartoe inmiddels de bedrijven Joheco Automatiseringen en Ultra-X behoren, tot bijna €10 miljoen, terwijl het aantal medewerkers toeneemt tot 57.

De Computerwacht, die sinds de oprichting in 1999 succesvol ICT-structuren ontwerpt, implementeert en beheert voor het midden- en kleinbedrijf, maakte de afgelopen jaren een sterke groei door onder leiding van de eigenaren John Kimmel (66) en Arjo Middelveld (44). De visie dat ICT de ruggengraat van MKB-organisaties zou worden, waarbij een goede ICT-structuur een organisatie bij elkaar houdt, bleek succesvol. Het is de basis voor verbinding van interne bedrijfsprocessen en verdere ontwikkeling en groei voor de opdrachtgevers.

Bedrijfsopvolging

In 2013 deed oprichter John Kimmel, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een stap terug en werd Arjo Middelveld benoemd tot algemeen directeur. Kimmel bleef aan als commissaris en aandeelhouder van de onderneming. In 2015 besloot Kimmel zijn aandelenbelang te verkopen.

Marktlink Fusies & Overnames werd ingeschakeld om een strategische koper te vinden.

JOHN KIMMEL (De Computerwacht):

,,Ons belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een geschikte partij was de continuïteit van de onderneming veilig stellen, het garanderen van de werkgelegenheid voor onze medewerkers en toekomstperspectief.  Uiteindelijk viel de keuze op de Futureproof Group van MKB Fonds als meest geschikte partner. Ik ben van mening dat wij bij hen ons bedrijf in vertrouwde handen kunnen voortzetten. Deze stap geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Buy & Build strategie

MKB Fonds is in 2013 met de huidige ‘buy & build-strategie’ gestart door een eerste ICT-gerelateerde investering van de Futureproof Group in Joheco Automatiseringen.

De vandaag aangekondigde samenwerking met De Computerwacht binnen de Futureproof Group sluit hier naadloos op aan.

Beide ondernemingen hebben hun eigen specialisme; Joheco Automatiseringen als managed service provider (MSP) en Cisco Cloud Infrastructuur partner en Computerwacht op het gebied van dedicated Cloud, Exact Globe en Exact E-Synergy- oplossingen.

Hierdoor ontstaat toegevoegde waarde voor de klanten van Joheco Automatisering én De Computerwacht, afgestemd op de behoeften van het Midden- en Kleinbedrijf.

THOMAS WALS (MKB Fonds):

,,Wij zijn heel blij met de toetreding van De Computerwacht tot de Futureproof Group. De Computerwacht is zeer complementair aan de andere ondernemingen binnen deze groep en wij verwachten dat deze bedrijven elkaar zullen gaan versterken. Ook de klanten van de ondernemingen zullen profiteren, omdat er een breder palet aan diensten kan worden aangeboden.”

Zelfstandigheid blijft behouden

De bedrijven binnen de Futureproof Group behouden hun zelfstandigheid en hun eigen identiteit. ,,We zijn groot geworden door persoonlijke relaties met onze klanten en het leveren van innovatieve en kwalitatieve IT diensten”,  aldus algemeen directeur Arjo Middelveld van De Computerwacht. ,,We behouden met deze stap onze zelfstandigheid en de fundering van ons succesvolle bedrijf wordt steviger.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht