Industry Wire

Geplaatst door Akamai

Akamai breidt ’s wereld meest gedistribueerde cloudnetwerk uit met nieuwe Core Compute-regio’s in Azië, Europa, Noord-Amerika en Latijns-Amerika

Amsterdam – 27 september 2023 – Akamai Technologies (NASDAQ: AKAM), het cloudbedrijf dat het online leven faciliteert en beschermt, heeft vandaag zeven nieuwe core compute regio’s aangekondigd in Europa, Azië, de VS en Latijns-Amerika. De locaties in Amsterdam, Jakarta, Los Angeles, Miami, Milaan, Osaka, en São Paulo zijn het derde deel van Akamai’s uitrol van nieuwe core compute regio’s sinds de overname van Linode vorig jaar. Ze vormen een belangrijke stap in Akamai’s ambitie om opnieuw te definiëren hoe de cloud werkt.
Co-locatie in Amsterdam en de rest van de wereld
De strategische, nieuwe core compute regio’s zullen in de loop van de maand online komen en beschikbaar zijn voor klanten. Ze breiden het cloud computing-netwerk van Akamai uit naar belangrijke data-intensieve verbindingspunten waarmee klanten uiteindelijk een verbeterde connectiviteit en ervaring kunnen bieden aan eindgebruikers. Akamai’s nieuwe regio in Amsterdam is de thuisbasis van de op één na grootste internet exchange ter wereld. Het voegt zich bij Akamai’s onlangs gelanceerde regio Stockholm om klanten in Noordwest-Europa te voorzien van een nieuw niveau van cloud connectiviteit.

Met de komst van São Paulo en Miami maakt Akamai het makkelijker voor bedrijven om zaken te doen in Latijns-Amerika door de beste cloudprijzen in de sector naar de regio te brengen. De twee nieuwe core compute regio’s maken Akamai daarmee een aantrekkelijke concurrent in een markt die lange tijd is gedomineerd door grotere hyperscale providers. São Paulo en Miami representeren Akamai’s ambities om core compute regio’s te vestigen in moeilijk toegankelijke markten over de hele wereld.
Akamai verandert de manier waarop organisaties cloudarchitectuur benaderen door de nadruk te leggen op een meer gedistribueerd en gedecentraliseerd ontwerp met een lage latentie en wereldwijde schaalbaarheid. De cloud computing-diensten van Akamai zijn ideaal voor werklasten met hogere prestaties die dichter bij de eindgebruikers moeten draaien, zoals die vaak voorkomen in streaming media, gaming en e-commerce-applicaties. De diensten maken deel uit van Akamai Connected Cloud, een massaal gedistribueerd edge- en cloudplatform voor cloud computing, beveiliging en content delivery dat applicaties en ervaringen dichterbij houdt en bedreigingen verder weg.

“De behoefte van bedrijven om een betere gebruikerservaring te bieden legt steeds meer de beperkingen van het gecentraliseerde cloudmodel bloot”, zegt Adam Karon, chief operating officer en general manager, Cloud Technology Group, Akamai. “Wij lossen deze uitdaging voor klanten op door het script om te draaien. Met Akamai Connected Cloud bieden we een outside-in, distributed-first benadering die is gebaseerd op onze inzet voor cloud-native technologieën en hetzelfde netwerk waar veel van ’s werelds grootste bedrijven al meer dan twintig jaar op vertrouwen. Het is een aanpak die gericht is op een toekomst waarin schaalgrootte net zoveel te maken heeft met de grootte van het netwerk als met de grootte van het datacenter.”

Achtergrondinformatie over Akamai:
In de afgelopen 90 dagen heeft Akamai 13 nieuwe core compute regio’s geopend. De vandaag aangekondigde regio’s voegen zich bij bestaande locaties in Atlanta, Dallas, Fremont, Newark, Toronto, Frankfurt, Londen, Mumbai, Singapore, Sydney en Tokio, en onlangs aangekondigde regio’s in Chicago, Washington, D.C., Parijs, Stockholm, Seattle en Chennai. Akamai is van plan om later dit jaar meer wereldwijde core compute regio’s uit te rollen.

Meer informatie over Akamai Connected Cloud en Akamai’s cloud computing-diensten is beschikbaar op de website van Akamai.

Over Akamai Technologies Akamai voedt en beschermt het leven online, Toonaangevende bedrijven wereldwijd kiezen Akamai om hun digitale ervaringen te bouwen, te leveren en te beveiligen – om miljarden mensen te helpen elke dag te leven, te werken en te spelen. Akamai Connected Cloud, een massaal gedistribueerd edge- en cloudplatform, brengt apps en ervaringen dichter bij gebruikers en houdt bedreigingen verder weg. Meer informatie over Akamai’s oplossingen voor cloud computing, beveiliging en content delivery vindt u op akamai.com en akamai.com/blog, of volg Akamai Technologies op Twitter en LinkedIn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht