Industry Wire

Geplaatst door Catawiki

De allereerste Mercedes van de Beatles leadgitarist George Harrison geveild op Catawiki

Amsterdam 12 februari 2019Catawiki, het inspirerende online veilingplatform kenmerkend door het ongewone, onverwachte en unieke karakter van zijn kavels, veilt op dit moment de Mercedes 250 CE (1970) die ooit eigendom was van George Harrison, de leadgitarist van The Beatles en schrijver van liedjes als Here comes the sun, While my guitar gently weeps en My sweet lord.

Manuel Garriga, Catawiki-expert voor oldtimers en motorfietsen, zegt: “Deze 250 CE, lange tijd verborgen voor het publiek en bewaard in originele staat, heeft een enorm potentieel als verzamelstuk. We weten allemaal dat Harrison veel Mercedessen had, maar dit was zijn eerste. Het bewijst ook dat Catawiki het juiste platform is om unieke auto’s te vinden.”

George Harrison was iemand met een ware passie voor alles wat met auto’s te maken had, vooral als het om racen ging. Toen de Beatles uit elkaar gingen, werd hij vaak gesignaleerd bij Formule 1-races en raakte hij bevriend met coureurs als Jackie Stewart en James Hunt. Harrison heeft in zijn leven een indrukwekkende lijst met auto’s in bezit gehad, maar deze rode coupe 250 CE was zijn allereerste Mercedes.

Harrison kocht de auto voor zijn vader en bleef bijna twintig jaar in de familie. Nadat deze tussen 1979 en 1981 twee tot drie jaar lang door de voormalige Beatle werd bestuurd, kwam de auto in handen van zijn neef, Paul Harrison. De rode coupé is bewaard gebleven in de originele staat – slechts een keer opnieuw geverfd in de rood-metallic kleur – en heeft maar 89.000 kilometer op de teller.

Acht auto’s die toebehoorden aan The Beatles zijn de afgelopen jaren geveild; allen voor zeer hoge bedragen. Zoals de Ferrari 330 GT 2 + 2 van John Lennon, die geveild werd voor 360.000 pond, en Paul McCartney’s Aston Martin DB5, die bijna een een half miljoen opleverde.

De veiling eindigt 24 februari, de dag vóór de verjaardag van George Harrison, die 76 zou zijn geworden.

Bezoek de veiling hier

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht