Alles wat je wil (w)eten in Keuringsdienst van waarde: de podcast

Frietsaus is ontstaan uit gierigheid. Suiker kan verdrietig maken. En varkens krijgen steeds meer ribben. Al ruim twintig jaar verwondert Keuringsdienst van waarde zich over alledaagse producten uit de supermarkt. Maar in een tv-uitzending past lang niet alles. Daarom lanceert KRO-NCRV Keuringsdienst van waarde: de podcast. Boterzachte audio, messcherpe inhoud en een vleugje humor. Luister vanaf vandaag elke maandag naar een kakelverse aflevering via NPO Luister of andere podcastapp. |
De redactie van Keuringsdienst van waarde belde de afgelopen jaren met boeren, mailde met ministeries, speurde naar verborgen ingrediënten en verslikte zich geregeld in vage E-nummers. Genoeg voer voor een podcast. Verslaggevers Marijn Frank en Ersin Kiris geven afwisselend een kijkje in de keuken met een redacteur. Ze delen favoriete anekdotes, beantwoorden kijkersvragen en graven vergeten ontdekkingen op uit het archief. Altijd met die verwonderde blik waarmee de Keuringsdienst al decennialang de supermarkt doorkruist. “We zijn de luizen in de pels van de voedselindustrie. In deze podcast kunnen we eindelijk delen wat we nooit eerder verteld hebben en ook wat we soms zelf niet wilden weten. Of het nu gaat over kroketten, transseksuele forellen of paarden met een bijbaan als bloedbron,” zegt Marijn Frank. Over Keuringsdienst van waarde Luister vanaf maandag 19 mei wekelijks naar een aflevering van Keuringsdienst van waarde: podcast bij KRO-NCRV via NPO Luister of je andere podcastapp |
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.