Industry Wire

Geplaatst door Apple

Apple organiseert jaarlijkse Worldwide Developers Conference van 3 tot 7 juni in San Jose

Cupertino, Californië – 14 maart 2019 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference zal plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose van 3 tot en met 7 juni. Het is alweer de dertigste verjaardag van het belangrijkste event op de kalender van Apple. Ook dit jaar komen weer de meest innovatieve en creatieve ontwikkelaars samen in San Jose. Nu er meer dan 1,4 miljard devices draaien op iOS, macOS, watchOS of tvOS geeft WWDC 2019 inzicht in de toekomst van deze platforms. Daarnaast kunnen deelnemers samenwerken met de Apple engineers achter de technologieën en frameworks waar ontwikkelaars op bouwen.

Op het podium van WWDC 2019 wordt het laatste nieuws van Apple bekendgemaakt. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het baanbrekende werk dat ontwikkelaars verrichten om nieuwe ervaringen te creëren op het gebied van machine learning, augmented reality en gezondheid en fitness. Het programma dit jaar zit boordevol technische sessies, praktische workshops en gastsprekers om de ontwikkelaarscommunity van Apple en de nieuwe generatie appbouwers de kennis en tools te bieden waarmee ze hun ideeën kunnen realiseren.

“WWDC is voor Apple het belangrijkste event van het jaar. Hier ontmoeten duizenden creatieve en enthousiaste ontwikkelaars van over de hele wereld meer dan duizend engineers van Apple, om nieuws over onze laatste innovaties op het gebied van platforms te delen en te netwerken als community”, zegt Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Onze ontwikkelaars zijn vol overgave bezig met apps die de wereld een heel nieuwe generatie aan verbluffende ervaringen zullen bieden. We kijken ernaar uit om met ze bij te praten en te ontdekken wat er komen gaat.”

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu tot en met 20 maart om 17:00 uur (PDT) toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website. De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 21 maart om 17:00 uur (PDT) op de hoogte gebracht van de status van de aanvraag. Ontwikkelaars en Apple liefhebbers wereldwijd kunnen de conferentie live streamen in de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV, en op de Apple Developer-website.

Studenten zijn onmisbaar in de community van Apple ontwikkelaars. Vorig jaar waren er ontwikkelaars in opleiding uit maar liefst 41 verschillende landen op WWDC. Dit jaar zijn er tot 350 WWDC-beurzen beschikbaar, waardoor studenten en leden van STEM-organisaties (Science, Technology, Engineering, Mathematics) kans maken op een gratis WWDC-toegangskaart, inclusief accommodatie. Meer informatie over het aanvragen van een beurs is te vinden op de WWDC-website.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht