Industry Wire

Geplaatst door Avanade

Avanade helpt bedrijven bij ESG-doelen met slimme duurzaamheidsoplossingen

Microsoft-specialist Avanade gaat bedrijven helpen met inzichten en expertise om uitdagingen op het gebied van duurzaamheid op te lossen. Het bedrijf introduceert twee oplossingen waarmee klanten de onlangs aangekondigde Cloud for Sustainability van Microsoft optimaal kunnen benutten, waarbij data, groene software en de kracht van de cloud worden gecombineerd.

Met de aankomende ESG-regelgeving (Environmental, Social, Governance) komen milieu, maatschappij en goed bestuur steeds hoger op de directie-agenda te staan. Bedrijven moeten duurzame bedrijfsmodellen ontwikkelen en klimaatverandering tegengaan, en hierover kunnen rapporteren.

Resultaten in een maand

De twee nieuwe oplossingen zijn door Avanade ontwikkeld, gebaseerd op Microsofts Cloud for Sustainability, en kunnen al binnen een maand resultaten laten zien wat betreft impact op de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf.

Avanade Sustainability Technology Accelerator maakt gebruik van Avanade’s uitgebreide cloud- en datatechnologie-expertise. Organisaties kunnen hiermee bestaande gegevensbronnen integreren en binnen enkele weken starten met het gebruik van de Microsoft Cloud for Sustainability om te rapporteren over emissies en CO2-impact.

Avanade Sustainability Quick-Start stelt organisaties in staat mensen, bedrijfsvoering en technologie te combineren om snel praktische acties te prioriteren en nieuwe innovaties te testen en te schalen op basis van inzichten die worden gegenereerd uit de Microsoft Cloud for Sustainability.

“Slimmere duurzaamheidsacties zijn afhankelijk van digitalisering”, zegt Jillian Moore, Global Advisory en Executive Sustainability lead bij Avanade. “Dankzij de nieuwe diensten kunnen mensen de kracht van Microsoft inzetten om op basis van data emissiereducties te rapporteren. De digitale technologieën maken het behalen van ambitieuze duurzaamheidsdoelen mogelijk door ze om te zetten in praktische acties.”

Duurzaamheidspartner

Avanade is een wereldwijde duurzaamheidspartner van Microsoft en stuurgroeplid van de Green Software Foundation. De specialistische expertise van het bedrijf stimuleert organisaties om digitalisering in te zetten om duurzaamheid voortdurend op de agenda te houden en bedrijfswaarde te halen uit de Microsoft Cloud for Sustainability.

Elisabeth Brinton, corporate vice president Sustainability bij Microsoft: “Microsoft is van mening dat er in elk bedrijf een systeem moet komen om duurzaamheidsinspanningen vast te leggen, net zoals dat nu ook met financiële gegevens al het geval is. De nieuwe diensten van Avanade voor de Microsoft Cloud for Sustainability helpen organisaties technologie in te zetten om hun duurzaamheidsverplichtingen na te komen en uitstoot sneller te verminderen.”

ESG in de praktijk

Avanade werkt actief samen met organisaties om ESG-doelen sneller te bereiken door over te stappen op groene clouds en software om minder middelen te verbruiken en veiligere en duurzamere bedrijfsmodellen te innoveren met AI en het Internet of Things. Een voorbeeld is Wood, een wereldwijd advies- en ingenieursbureau, dat nieuwe manieren onderzoekt om digitale innovatie en de kracht van data in te zetten om efficiëntie en prestaties te verbeteren en duurzamer te worden.

Ann Rosenberg, senior vice president Sustainability Solutions bij Wood: “Ons doel bij Wood is om oplossingen te vinden voor de meest kritieke uitdagingen in de wereld en klimaatverandering past zeker in die beschrijving. Wij delen de overtuiging van Avanade om digitale technologieën samen te brengen met uiteenlopende duurzame visies om zo nieuwe manieren te vinden deze uitdagingen aan te gaan. Avanade verregaande digitale expertise helpt de inzet Microsoft Cloud for Sustainability te optimaliseren, klimaatpositieve acties in gang te zetten en voortgang te boeken in duurzaamheidstrajecten.”

 

———

Over Avanade

Avanade is leverancier van innovatieve digitale en cloud-services, zakelijke oplossingen en op design gebaseerde ervaringen op het Microsoft-ecosysteem. Dagelijks hebben onze 56.000 professionals in 26 landen impact op onze klanten, hun klanten en hun werknemers. We zijn meer dan ieder ander bedrijf bekroond tot Microsoft Global SI Partner of the Year. Met de meeste Microsoft certificeringen (60.000+) en 18 (van de 18) Gold-level Microsoft Competencies, hebben we een sterke uitgangspositie om bedrijven te helpen groeien en hun meest lastige uitdagingen op te lossen. We zijn een ‘people-first’ bedrijf en focussen ons op het bieden van een inclusieve werkplek waar medewerkers zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. Als verantwoordelijk bedrijf bouwen we aan een duurzame wereld en helpen we jonge mensen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen hun potentieel te benutten. Avanade is onderdeel van Accenture en werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Meer informatie: https://www.avanade.com.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht