Industry Wire

Geplaatst door SciSports

Belangrijke internationale prijs voor Nederlandse SciSports

Cardiff, 2 juni 2017 – Voetbaldata-specialist SciSports heeft vanmiddag een belangrijke internationale prijs gewonnen: Most Innovative Sports Startup in the World of Sports. In Cardiff werden de tien finalisten van enkele honderden inzendingen door een jury beoordeeld. In deze jury zaten decision makers van organisaties als de UEFA, Adidas, Barcelona, Amazon en Microsoft. The Hype Foundation organiseerde deze competitie om daarmee technische innovaties in de sport te promoten.
Giels Brouwer, oprichter van SciSports was samen met zijn collega Simon Rödder in Cardiff om zijn bedrijf te pitchen. “We merkten aan respons uit de zaal al dat ons verhaal zeer interessant werd gevonden. Het is voor ons allemaal een prachtige award om te winnen. Het zal ons zeker helpen om nog meer in het vizier te komen bij internationale voetbalclubs en mediabedrijven. Ons doel is om met onze data intelligentie voetbalclubs beter te laten presteren en het beleven van voetbal op bijvoorbeeld televisie nog veel leuker te maken voor voetbalfans over de hele wereld.”
Internationaal uitbouwen
In mei jongstleden meldde SciSports dat het in een nieuwe investeringsronde 1,8 miljoen euro extra heeft opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. De nieuwe investering wordt gebruikt om de SciSkill Index wereldwijd uit te rollen en de in-house ontwikkelde capturing reality technologie, genaamd BallJames te implementeren in diverse stadions in Europa.
SciSports heeft de afgelopen jaren gebouwd aan de SciSkill Index, een volledig geautomatiseerde oplossing die de kwaliteit, het talent en de waarde van iedere professionele voetbalspeler ter wereld berekent. Met BallJames genereert SciSports realtime volledige 3D data. Daarmee ontstaat een geraffineerde totaaloplossing die de gebeurtenissen op de training of in de wedstrijd direct omzet naar bruikbare informatie en kennis.
Over SciSports
SciSports analyseert en verrijkt bestaande internationale data van meer dan 350.000 spelers waarmee op spelersniveau onder andere kwaliteit, spelersgroei, potentie en invloed op het team wordt bepaald en voorspeld. Op teamniveau wordt het gebruikt om wedstrijden en competities te analyseren en te voorspellen. De tool SciSkill helpt bijvoorbeeld bij het vinden een talent in een bepaalde regio en het zoeken van een speler bij een spelersprofiel maar ook bij een analyse van de tegenstander. SciSports werkt al voor diverse clubs en agents in Nederland, België, Engeland, Portugal, Brazilië, Duitsland en Italië. SciSport is in 2012 van start gegaan als spin-off van de Universiteit Twente en heeft 45 medewerkers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht