Industry Wire

Geplaatst door Bravoure

Bravoure met site van Eye Filmmuseum winnaar Silver Lovie én publieksprijs

Beste website in de categorie culturele instellingen

Het Amsterdamse digital design agency Bravoure heeft de Silver Lovie Award en de publieksprijs gewonnen voor de site van Eye Filmmuseum. De Lovie Awards staan voor het beste digitale werk in Europa. De jury kende de Silver Lovie toe aan Eyefilm.nl in de categorie beste website van een culturele instelling. Het publiek koos deze site ook als beste dus ging ook de People’s Award naar het bureau. De dynamische homepage, het gelaagde ontwerp, de navigatie en het bewegend beeld in de zogenoemde highlights worden duidelijk door jury en publiek gewaardeerd.

Lisette Ruijtenberg, hoofd marketing en communicatie Eye Filmmuseum: “Bravoure heeft een visueel aantrekkelijk digitaal platform opgeleverd met veel ruimte voor context en verdieping. Het is mooi om te zien dat niet alleen wij, maar ook de jury en het publiek dit op prijs stelt.“

De Lovie Awards
De Lovie Awards is het Europese zusje van de internationale Webby Awards en worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS). Het onderscheidt het meest unieke, kleurrijke werk van de Europese Internet community. Awards zijn er voor uitmuntende websites, online advertenties, internetvideo, apps, mobiele sites en podcasts en sociale media campagnes. De 11e jaarlijkse Lovie Awards ontving bijna 1.000 inzendingen uit meer dan 30 Europese landen en meer dan 54.000 stemmen in de People’s Lovie Awards.

Eyefilm.nl door Bravoure
Eye Filmmuseum is dé plek voor de kunst van bewegend beeld en dat moet terugkomen in de website. Bravoure maakte in een aantal strategische sessies een duidelijke koppeling tussen het merk en de daarbij behorende digitale identiteit. Eye’s gedachte achter de programmering is in het digitale platform verweven. “Het aanbod is direct vindbaar en het gebruik van bewegend beeld zorgt voor de juiste uitstraling”, aldus Lisette Ruijtenberg. Anthony Thissen, oprichter en strategy director bij Bravoure: “We hebben na een uitgebreid voortraject gekozen voor een gelaagd ontwerp in het platform. Het is een artistiek visuele site, die recht doet aan het museale karakter en die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk is. Dat we hiermee twee van de meest toonaangevende en prestigieuze Europese prijzen voor creatief digitaal werk winnen is een fantastische bevestiging van waar we mee bezig zijn.”

Uitreiking
Bravoure is gehuldigd tijdens de virtuele Lovie Awards-viering en haar “7 Words of Lovie”-toespraak is hier te zien: https://bit.ly/BravoureEye. De andere winnaars en speeches staan ook op www.lovieawards.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht