Industry Wire

Geplaatst door XS2AUDIO BV

Business Insider Nederland start met text to speech

Het online platform voor zakelijk nieuws, Business Insider Nederland, werkt sinds deze week samen met de Hilversumse audio tech-startup XS2RADIO op het gebied van Text2speech.

Het platform van XS2RADIO kan middels Artificial InteIligence (AI) tekstueel nieuws omzetten in audio (en video) in combinatie met radiovormgeving. Door middel van sound processing technieken, audio design op maat en de uitspraak- en skip-filter database van XS2RADIO, wordt de text-to-speech technologie verder geoptimaliseerd. De techniek maakt het mogelijk dat nieuwsartikelen van Business Insider nu ook in hoogwaardige kunstmatige speech is te beluisteren. Business Insider Nederland gebruikt deze techniek in eerste instantie op de onderwerpen tech, finance en ondernemen, maar dit kan in de toekomst nog worden uitgebreid.

Stefan Smit, Publisher & CCO: ‘Audio wordt steeds belangrijker voor Business Insider omdat er veel momenten zijn waarop business audiences tijdens een drukke dag niet hun ogen beschikbaar hebben om onze content te consumeren maar wel hun oren zoals onderweg of tijdens het sporten. En het biedt voor adverteerders een interessante mogelijkheid om een domein zoals tech of finance in audio exclusief te claimen voor een bepaalde periode. Uiteraard komen er ook audiorolls beschikbaar.’

Beluister hier de audio-berichten van Business Insider.

Over Business Insider Nederland
Business Insider Nederland is met meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand het grootste zakelijke nieuwsplatform van Nederland. Ook wereldwijd heeft Business Insider met 150 miljoen unieke bezoekers per maand een leidende positie. Business Insider brengt dagelijks zakelijk nieuws op een toegankelijke en inspirerende wijze. Met hoofdthema’s Ondernemen, Tech, Finance, Carrière & HR en Auto & Reizen.

Over XS2RADIO
XS2RADIO (onderdeel van XS2AUDIO B.V.) biedt uitgevers, (semi) overheidsinstellingen en content genererende organisaties de tools en de mogelijkheid om met hun bestaande tekstuele content om te zetten naar audio (en video) met soundscaping. XS2RADIO biedt nieuwe verdienmodellen en de mogelijkheid om de doelgroepen op andere momenten van gebruik te bereiken. Ideaal voor mensen ‘on the move’, de headphone generation, maar ook visueel beperkten en laaggeletterden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht