Industry Wire

Geplaatst door Cisco

Cisco lanceert SECCON NL, een nieuw samenwerkingsplatform voor security experts

Amsterdam, 30 juni 2022 – Binnenkort lanceert Cisco SECCON NL, een nieuw samenwerkingsplatform voor security experts. SECCON NL is een podium voor experts om inzichten te delen over de veiligheid, privacy en veerkracht van netwerken, systemen, diensten en applicaties. Ook wordt er aandacht besteed aan nieuwe manieren om kwetsbaarheden aan te pakken en geavanceerde cyberaanvallen te beperken.

De SECCON-community, ontworpen door en voor de industrie, richt zich op kennisdeling en samenwerking binnen de security sector. Het doel is om de weerbaarheid van Nederlandse organisaties verder te versterken door te leren van elkaars ervaringen en uitdagingen. Het platform biedt een interactieve leerervaring, een mogelijkheid om met vakgenoten in contact te komen en nieuwe manieren te vinden om de vele uitdagingen in het beveiligingsdomein aan te pakken.

“Samenwerking en het delen van kennis zijn de eerste stappen om een hoog niveau van security te creëren en te behouden. Projecten zoals SECCON NL zijn daarom enorm belangrijk. Door een podium te bieden aan security experts hoopt Cisco de weerbaarheid van Nederlandse organisaties een boost te geven”, aldus Jan Heijdra, security specialist bij Cisco Nederland.

Het lanceringsevenement voor SECCON zal plaatsvinden op 22 september 2022 (van 9:00-17:00uur) in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder andere Sadie Creese (Professor of Cyber Security aan de Universiteit van Oxford) en Martin Lee (van de Talos Threat Intelligence organisatie van Cisco) aan het woord komen.

“Ik raad iedereen van harte aan om deel te nemen. In het steeds complexere cyberlandschap kan samenwerking de sleutel bieden tot nieuwe innovatie. Ik kijk er erg naar uit om van andere organisaties te horen waar hun uitdagingen en kansen liggen”, zegt Michel Schaalje, Cyber Security lead Cisco Nederland.

Call for Papers

De agenda van het evenement op 22 september wordt samengesteld door de community.

SECCON NL accepteert momenteel presentatie inzendingen vanuit diverse sectoren, waaronder bedrijfs- en academische onderzoekers, open-source projecten, standaardisatie-instanties, overheden, systeem- en beveiligingsbeheerders, software-ingenieurs en applicatie-domeinexperts.

Belangrijke onderwerpen zijn: Threat intelligence, Detection and Response, SOAR (Security Orchestration, Automation, and Response), DevSecOps trends, Vulnerability Management, Post Quantum Security.

De programmacommissie beoordeelt de inzendingen in de eerste fase anoniem. Papers kunnen via deze link worden ingeleverd. De deadline voor inzendingen is 8 juli.

+++ EINDE BERICHT +++

 

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van technologie die het internet mogelijk maakt. Cisco inspireert nieuwe mogelijkheden door toepassingen opnieuw te bedenken, ondernemingen te beveiligen, infrastructuur te transformeren en teams in staat te stellen zich in te zetten voor een wereldwijde en inclusieve toekomst. Ontdek meer op The Newsroom en volg ons op Twitter via @Cisco.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht