Industry Wire

Geplaatst door Cisco

Cisco neemt Splunk over om organisaties veiliger en veerkrachtiger te maken

Cisco en Splunk, de leider op het gebied van cybersecurity en observability, kondigden vandaag een definitieve overeenkomst aan waarbij Cisco de intentie heeft om Splunk over te nemen voor $157 per aandeel in contanten, wat ongeveer $28 miljard aan aandelenwaarde vertegenwoordigt.

De overname bouwt voort op Splunk’s ervaring in het ondersteunen van organisaties bij het vergroten van hun digitale veerkracht. De overname zal de strategie van Cisco versnellen, om alles veilig met elkaar te verbinden en alles mogelijk te maken. De combinatie van deze twee gevestigde leiders op het gebied van AI, security en observability zal organisaties veiliger en veerkrachtiger maken. Na de afronding van de overname zal Splunk President en CEO Gary Steele lid worden van het Executive Leadership Team van Cisco en rapporteren aan voorzitter en CEO Chuck Robbins.

“We zijn verheugd om Cisco en Splunk samen te brengen en ervan overtuigd dat onze gecombineerde mogelijkheden de volgende generatie van door AI aangedreven security en observability zullen bevorderen,” aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “Of het nu gaat om dreigingsdetectie en -respons of threat prediction en -preventie, we zullen organisaties van elke omvang helpen om veiliger en veerkrachtiger te worden.”

Gary Steele, president en CEO van Splunk zegt: “Samen zullen we een wereldwijde leider op het gebied van security en observability vormen, waarbij we de kracht van data en AI benutten om uitstekende resultaten voor onze klanten te behalen en de branche te transformeren. We zijn enthousiast om de krachten te bundelen met een langdurige en vertrouwde partner die onze passie voor innovatie en eersteklas klantbeleving deelt. We verwachten dat onze gemeenschap van Splunk-medewerkers nog grotere kansen zal krijgen nu we twee gerespecteerde en doelgerichte organisaties samenvoegen.”

De overname is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van zowel Cisco als Splunk. De sluiting zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van kalenderjaar 2024 plaatsvinden, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Splunk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht