Industry Wire

Geplaatst door SAVOYE

CJ Logistics en iHerb kiezen Savoye voor automatisering magazijn in Saoedi-Arabië

Savoye zal intralogistieke software en -systemen gaan leveren voor het e-commerce Global Distribution Center van iHerb in Saoedi-Arabië, het eerste in zijn soort in de regio.

Savoye heeft een reputatie opgebouwd als ontwikkelaar en integrator van intralogistieke systemen en software voor magazijnen. Voor dit project in het Midden-Oosten zal het bedrijf gaan samenwerken met CJ Logistics, een 3PL dienstverlener dat logistieke activiteiten verzorgt voor iHerb, een wereldwijde e-commerce retailer op het gebied van gezondheid en welzijn. Savoye zal het e-commerce Global Distribution Center (GDC), in Riyad, gaan voorzien van moderne magazijnsystemen. Het partnerschap is een belangrijke stap vooruit voor Savoye in Saoedi-Arabië, na de recente uitbreiding in de regio.

De opdracht houdt in dat Savoye een volledig geautomatiseerd fulfilmentcentrum zal realiseren, met onder meer een X-PTS Goods-to-Person (GTP) shuttlesysteem, Warehouse Execution Software (WES ), een Zone to Zone fast-picking systeem en geautomatiseerde verpakkingsmachines om 15.000 orders per dag te kunnen verwerken. Het X-PTS shuttlesysteem, een eigen ontwikkeling van Savoye, zal centraal staan in het project en als basis dienen voor deze effectieve en ergonomische Goods-to-Person-oplossing.

Deze hoogwaardige oplossing werd ontworpen om de pick- en verpakkingstijd te verkorten door onder meer gebruik te maken van de ergonomische Goods-to-Person werkstations van Savoye om snelle picktijden te realiseren. Daarnaast heeft Savoye volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen ontwikkeld, waarmee de dozen met gepickte orders worden afgesloten en gelabeld voordat ze automatisch naar de verschillende uitgangen worden gesorteerd. Dit project betekent een mijlpaal voor alle partijen, omdat ze actief werken aan de modernisering van de logistiek in het Midden-Oosten. Meer productiviteit en de adoptie van innovatieve systemen staan daarbij centraal.

Alain Kaddoum, Managing Director van Savoye Middle East, vertelt: “We zijn er trots op om samen met CJ Logistics en iHerb dit project in Saoedi-Arabië te gaan oppakken. Dit project is van groot belang voor elke partner, aangezien we graag willen bijdragen aan de groeiende behoeften van de logistieke sector en aan de Visie 2030 van Saoedi-Arabië en het Health Sector Transformation Program. We kijken er dan ook naar uit om onze geautomatiseerde systemen in de regio te implementeren.”

Het partnerschap is in lijn met het Health Sector Transformation Program, een onderdeel van de Visie 2030 van Saoedi-Arabië, dat tot doel heeft de gezondheidszorgsector te herstructureren tot een compleet, efficiënt en geïntegreerd systeem gebaseerd op het welzijn van mensen en de gemeenschap als geheel. Met behulp van de geautomatiseerde oplossingen van Savoye kunnen logistieke organisaties in de gezondheids- en welzijnssector eenvoudig inspringen op de veranderende eisen van klanten. Zo worden de doelstellingen van het programma ondersteund en een verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in Saoedi-Arabië gestimuleerd.

iHerb is een wereldleider op het gebied van gezondheid en welzijn en wil deze zaken voor iedereen toegankelijk laten zijn. iHerb koos Saoedi-Arabië als basis in het Midden-Oosten vanwege de toenemende vraag naar gezondheids- en welzijnsproducten en het positieve zakelijke klimaat. iHerb wil met deze stap de distributie van zijn producten in de regio verder verbeteren. CJ Logistics zal de moderne geautomatiseerde oplossingen van Savoye integreren om de activiteiten te optimaliseren en de productiviteit te verhogen zodat het doel van iHerb wordt gerealiseerd.

< EINDE PERSBERICHT >
Over Savoye
SAVOYE is wereldwijd actief. Het bedrijf ontwerpt, produceert (Europa en VS) en integreert machines, geautomatiseerde intralogistieke systemen en softwareoplossingen voor de supply chain. SAVOYE biedt een complete reeks tailormade oplossingen voor logistieke organisaties; van eenvoudig tot de meest complexe. Voor bedrijven met een middelgrote omvang tot de multinational.

We bieden een breed assortiment oplossingen dat wordt onderverdeeld in 2 segmenten:
1. Advanced software
Een complete serie software oplossingen voor de supply chain (OMS, TMS, WMS, WCS en EDI). De meest recente oplossing werd begin 2021 geïntroduceerd: ODATiO, een combinatie van een WMS en een TMS. Op het gebied van supply chain software biedt Savoye een breed toepassingsgebied. Het omvat zelfs een omnichannel-retail applicatie door de overname van het bedrijf SoCloz, leider in omnichannel SaaS-softwareplatforms voor fysieke producten.
2. Advanced technologies
Ontwerp, productie en integratie van intralogistieke systemen, zoals geautomatiseerde en gerobotiseerde Goods-to-Person systemen voor zowel lichte (X-PTS) als zware lasten (MAGMATIC), orderverzamelsystemen, automatische verpakkingsmachines (JIVARO, E-JIVARO, PAC 600 machines), conveyors (INTELIS) en tenslotte de nieuwe AMR mobiele robotoplossingen FLEEXEE en HAIPICK.

SAVOYE wordt internationaal vertegenwoordigd via vier divisies: Savoye North America Inc, in de Verenigde Staten, Savoye China, Savoye Azië in Singapore en Savoye Europe & MEA. SAVOYE heeft wereldwijd meer dan 900 werknemers.

Meer op: www.savoye.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht