Industry Wire

Geplaatst door Cognizant

Cognizant neemt Zenith Technologies over

Amsterdam, 18 juni 2019Cognizant kondigt vandaag de overname aan van Zenith Technologies, een particulier bedrijf dat productietechnologie en andere diensten aanbiedt op het gebied van biowetenschappen. Zenith Technologies is gespecialiseerd in de implementatie van digitale technologieën om de productie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen te beheren, controleren en optimaliseren met het oog op maximale operationele efficiëntie en naleving van de regelgeving.

Cognizant heeft dankzij de overname meer mogelijkheden om end-to-end operationele en IT-systemen te ontwerpen, implementeren en beheren voor aangesloten fabrikanten van biofarmaceutische en medische hulpmiddelen. De onderling verbonden ‘slimme fabrieken’ zijn een prioriteit voor de industrie geworden, aangezien productiesystemen en -processen complexer worden door beter onderzoek en de toegenomen vraag naar groot-molecuul biologische geneesmiddelen.

De gecombineerde expertise van Cognizant en Zenith Technologies biedt verschillende industrie 4.0-mogelijkheden. Dit varieert van advies over fabrieksontwerp, machinesensor- en controllerinstrumentatie, supervisie en data-acquisitie, tot productie-uitvoeringssystemen, batch-automatisering, integratie van enterprise resource planning en managed services. De operationele hubs van het bedrijf in Ierland, Duitsland, India, Singapore, de VS en andere internationale locaties bevinden zich in de buurt van productiefaciliteiten van veel klanten van Cognizant. Cognizant werkt samen met alle top 30 life sciences bedrijven wereldwijd.

De verwachting is dat de overname in het derde kwartaal van 2019 wordt afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Lees het volledige Engelstalige persbericht hier.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht