Industry Wire

Geplaatst door Conrad

Conrad en Solar Boat Twente trotseren samen de toekomst

OLDENZAAL – De Solar Boat van de Universiteit Twente gaat de komende 2 jaar de “Conrad Solar Boat Twente” heten. Dat zijn Conrad en het Solar Boat Twente team overeengekomen. De Conrad Solar Boat Twente zal naast de naam ook de blauwe kleur van de webwinkel in elektronica gaan dragen. Met deze sponsorovereenkomst onderstrepen de partijen hun liefde voor snelheid, duurzaamheid, innovatie en techniek.

Naast de de sponsoring levert Conrad.nl ook onderdelen en gereedschap voor de bouw van de boot, die momenteel in volle gang is. De Conrad Solar Boat Twente gaat deelnemen in de Open Klasse van het Monaco Solar Boat Challenge 2017 met een team van enthousiaste studenten.

Ambitie
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van de boot die op de Eneco Zonnebootrace op 26 en 27 mei in Akkrum voor het eerst in actie te zien zal zijn. De ambities van het team achter de Conrad Solar Boat Twente zijn groot. Ze mikken op een podiumplaats op de prestigieuze Solar Boat Challenge in Monaco in juli dit jaar. De voortgang van de bouw kan gevolgd worden op het blog en social media van de Conrad Solar Boat Twente.

Liefde voor techniek
De kersverse partners zijn enthousiast over het innovatieve project en vastberaden om de grenzen van de beschikbare techniek om zonne-energie om te zetten in snelheid. “Wij hebben liefde en passie voor techniek en we hebben de ambitie innovatieve high-tech projecten naar een hoger plan te tillen. Daar is dit prachtige project van het Solar Team een goed voorbeeld van”, aldus Matthijs Gaikema, hoofd Communicatie bij Conrad Electronic. Afgelopen jaar sponsorde Conrad ook al het Hyperloop Project van de TU Delft.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht