Industry Wire

Geplaatst door DEKRA

DEKRA zet komende jaren volledig in op verdere digitalisering

Arnhem, 21 december 2020 – DEKRA, wereldwijd een van de grootste expertiseorganisaties, heeft in 2020 uitzonderlijk goed gepresteerd en de status van erkend partner op het gebied van het testen, inspecteren en certificeren van intelligente en verbonden producten verstevigd. Door de impact van de pandemie is de aandacht nog nadrukkelijker op digitalisering gevestigd. Tegen 2025, wanneer DEKRA 100 jaar bestaat, heeft de organisatie het volledige dienstenportfolio gedigitaliseerd. “Het hele bedrijf zal gericht zijn op de kansen die digitalisering biedt, van nieuwe manieren van werken en verbeterde digitale interactie tot innovatieve en datagedreven diensten”, zegt DEKRA CEO Stefan Kölbl. “COVID-19 heeft deze transformatie versneld.”

In 2020 onderbrak de pandemie 16 jaar gestage groei, met een verwachte inkomstendaling van circa 6% naar ongeveer 3,2 miljard euro. Kölbl:
“Dit betekent dat we onder de omstandigheden beter hebben gepresteerd dan
verwacht.”

• Investering in digitalisering en oprichting van centra voor AI en cybersecurity
DEKRA investeerde dit jaar meer dan 120 miljoen euro, voornamelijk in digitalisering. Door de toegenomen aandacht voor digitalisering werden 773 nieuwe medewerkers aangetrokken. In totaal zal DEKRA eind 2020 naar verwachting 43.200 mensen in dienst hebben (vorig jaar waren dat er 44.714). In het kader van het digitaliseren van diensten en processen werd begin 2020 een ‘Center of Excellence’ voor kunstmatige intelligentie (AI) opgericht. Het doel is om AI te gebruiken om bestaande diensten te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen. Binnen de groep “Cyber Security Hub” die in 2020 werd opgericht, werkt DEKRA aan oplossingen voor de beveiligingsuitdagingen die digitalisering met zich meebrengt. Daarbij ligt de focus op het testen, inspecteren en auditen van diensten en het
aanbieden van trainingen op het gebied van technologie en beveiligingseisen.

• E-mobility: pionier op het gebied van inspecties van laadstations
Op het gebied van het testen van laadinfrastructuur voor e-mobiliteit loopt DEKRA voorop. Kölbl: “We zijn een van de eerste leveranciers van end-to-end-tests wereldwijd.” Zo is het DEKRA-testlaboratorium in Arnhem een van de weinige laboratoria die supersnelle laadstations kunnen testen. Op het gebied van functionele veiligheid, zoals elektronica in voertuigen, kreeg DEKRA een wereldwijd contract toegewezen om functionele veiligheidstests en audits uit te voeren voor ’s werelds grootste autoleverancier.

• Uitgebreid serviceportfolio door nieuwe accreditaties
De expertorganisatie verbeterde haar toegang tot groeimarkten door aanvullende
accreditaties te verkrijgen. De Open Charge Alliance heeft DEKRA-laboratoria in Arnhem en Sterling (VS) aangewezen als officiële testlaboratoria voor het Open Charge Point Protocol  (OCCP). In de VS heeft de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) DEKRA de status van nationaal erkend testlaboratorium (NRTL) toegekend. Bovendien is het DEKRA-laboratorium in Málaga (Spanje) een van de eerste laboratoria ooit die werd gecertificeerd volgens de ioXt-standaard, ontwikkeld door een alliantie van fabrikanten, brancheorganisaties en openbare instellingen. Deze standaard wordt gebruikt om de cyberveiligheid van apparaten voor het Internet of Things (IoT) te testen.

• COVID-19-services en uitgebreid online veiligheidsportaal
Na de uitbraak van COVID-19 breidde DEKRA het online veiligheidsportaal DEKRA Safety Web uit met informatie over hygiënebeleid en het transport van COVID-19 monsters, wat resulteerde in een toename van het gebruik van het portaal met 60%. Het portaal wordt nu gebruikt door ongeveer 120.000 medewerkers bij meer dan 500 bedrijven. DEKRA ontwikkelde voor een gerenommeerde farmaceutische fabrikant een veiligheids- en gezondheidsconcept voor werkprocessen op locatie en thuis. Dit zal in eerste instantie worden uitgerold op locaties in Nederland en Ierland, voordat het in de loop van het jaar door de DEKRA groep als geheel wordt overgenomen. Met versnelde testmethoden voor medische apparatuur zoals ventilatoren helpen DEKRA-laboratoria in Arnhem en Málaga gezondheidsautoriteiten en klinieken bij het bestrijden van de COVID-19-pandemie.

• Goede vooruitzichten voor 2021
“Boekjaar 2020 werd gevormd door de COVID-19-pandemie. Maar DEKRA heeft deze tijd benut om sterker uit de crisis te komen dan we erin gingen, ”aldus Stefan Kölbl. “We hebben ons digitaliserings- en innovatiewerk opgevoerd en nieuwe digitale vaardigheden ontwikkeld.” Kölbl gelooft dat er veel redenen zijn om te suggereren dat DEKRA in staat zal zijn om verder te groeien zodra de situatie normaliseert. Die groei voorziet hij op het gebied van wereldwijde aanwezigheid, een nieuwe organisatiestructuur en verstevigde positie in groeimarkten als connected mobility en cybersecurity en focus op duurzaamheid.
_________________________________________________________________________

Over DEKRA
Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraft-fahrzeugÜberwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In Nederland heeft DEKRA een omzet van 127 miljoen euro en biedt het bedrijf werk aan meer dan 900 medewerkers. DEKRA is in Nederland actief op het gebied van Product Testing & Certification, Audits, Industrial Inspections, Industrial en Process Safety, Rail en Claims & Expertise. Met
gekwalificeerde en onafhankelijke experts draagt DEKRA bij aan veiligheid op de weg, op het werk en thuis. De ambitie voor het 100-jarig bestaan in 2025 luidt: DEKRA is dé wereldwijde partner voor een veilige wereld. www.dekra.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht