Industry Wire

Geplaatst door Talk360

Door internet blokkade bellen mensen massaal naar Iran met Nederlandse bel app Talk360

AMSTERDAM, 19 november 2019 – In Iran vinden momenteel hevige protesten en demonstraties plaats tegen een verhoging van de brandstofprijzen. De autoriteiten in Iran hebben daardoor besloten om de toegang tot het internet te blokkeren. Mensen kunnen hun geliefden in Iran dus niet meer bereiken via WhatsApp, Skype of andere internet oplossingen. Iran is door de internet blokkade afgesloten van de wereld, maar door de Nederlandse start up Talk360, kunnen mensen toch met hun familieleden bellen. De Talk360 bel app is de afgelopen dagen dan ook massaal gebruikt door mensen die in contact wilden komen met hun vrienden en familie in Iran. Deze groep mensen is nog steeds aan het groeien. De verwachting is dat zo lang de internet blokkade duurt, alleen maar meer mensen Talk360 als oplossing vinden om te bellen naar Iran.

Bellen naar een land zonder internet
Internationaal bellen via het reguliere netwerk is ontzettend duur. Veel mensen gebruiken dus gratis diensten als WhatsApp en Skype om familie in het buitenland te bereiken. Als er in het land dat je wilt bellen echter een internet blokkade is, wat ook in Aziatische landen vaak voorkomt, dan zijn de gratis diensten niet beschikbaar. Met de Talk360 bel app is het wel mogelijk om te bellen naar landen met internet censuur. Talk360 verbindt namelijk de online wereld met de offline wereld. De beller belt via de Talk360 app en heeft hiervoor internet nodig. Voor de ontvanger is het echter een normaal inkomend gesprek via het mobiele of vaste netwerk. De internet blokkade wordt hierdoor omzeilt. Door deze oplossing blijven de kosten laag en heeft de ontvanger geen internet nodig.

“We zijn erg blij dat we met onze bel app mensen toch met elkaar kunnen verbinden, ondanks dat er internet blokkades zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat, helemaal als er hevige protesten in een land zijn, je graag in contact komt met je familie en vrienden om te vragen of ze veilig zijn. Het is dus goed om te zien dat de afgelopen dagen een hele grote groep mensen uit Iran al met Talk360 hun familie en vrienden hebben kunnen bereiken”, aldus Hans Osnabrugge, CEO van Talk360.

Meer informatie over Talk360 is te vinden op www.talk360.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht