Industry Wire

Geplaatst door Dropbox

Dropbox versterkt Security Ecosysteem met Google Cloud Identity en bredere samenwerkingsverbanden

Amsterdam — Vandaag heeft Dropbox zijn wereldwijde samenwerkingsplatform versterkt door het aankondigen van samenwerkingsverbanden en integraties die Dropbox Business-klanten toegang geeft tot meer geavanceerde security features. Functies waar veel klanten om gevraagd hebben.

Tegenwoordig vindt samenwerking overal plaats, zowel op als buiten het kantoor en op meerdere apparaten. Samenwerking vindt plaats tussen teams en organisaties in verschillende landen en industrieën met unieke security-voorwaarden. Het beschermen van content in deze verschillende omgevingen is één van de redenen waarom Dropbox Business wereldwijd door bedrijven wordt ingezet.

Om administrators nog beter te helpen, werkt Dropbox samen met Google Cloud Identity, BetterCloud, Coronet en Sailpoint, die allemaal integraties hebben gebouwd om Dropbox Business te ondersteunen. De management- en zichtbaarheid-tools die elke partner biedt, zijn een aanvulling op al bestaande native Dropbox Business security features om zowel het kleinste bedrijf als de grootste Fortune 500-organisatie te bedienen.

“Bedrijven gebruiken tegenwoordig meerdere tools om hun content te beschermen, en we maken het gemakkelijker voor hen om Dropbox veilig te gebruiken naast hun bestaande beveiligingsnormen”, zegt Quentin Clark, SVP van Engineering, Product en Design bij Dropbox. “Aangezien werknemers op afstand werken en teams veranderen, hebben bedrijven de gemoedsrust dat hun content altijd veilig is bij Dropbox.”

Dropbox Business wordt momenteel door meer dan 300.000 teams gebruikt als een veilige, verenigde workspace die de wrijving rondom samenwerken vermindert. Met integraties voor de nieuwe mogelijkheden van partners kunnen gebruikers gemakkelijker gegevens, apparaten en toegang tot identiteit beheren. Daarnaast kunnen zij eenvoudiger security-processen overzien wanneer medewerkers en teams Dropbox gebruiken. Deze integraties zullen bedrijven op de volgende specifieke manieren helpen:

  • Google Cloud Identity: het beheren van toegang tot Dropbox Business accounts wanneer medewerkers (binnen) een organisatie toetreden of juist verlaten. Gebruikers kunnen hun Dropbox account gebruiken met hun Google inloggegevens, terwijl zij beveiligd worden door middel van multi-factor authentication, inclusief two-step notification en one-time passwords.
  • BetterCloud: het creëren van custom en geautomatiseerde overzichten, alerts en acties, gebaseerd op het gebruik van Dropbox Business door individuele gebruikers en teams, wat tijd bespaart bij het monitoren van workflows. Admins kunnen ook custom en geautomatiseerde workflows aanmaken om Dropbox te beheren op een manier die bij hun service model past.
  • Coronet: het ontwikkelen van toegangsbeleid voor content en het efficiënt en snel saneren van overtredingen. Gebruikers kunnen ook machtigingen beheren voor het delen van informatie om zo verdachte Dropbox links of mappen te verbieden en te voorkomen dat content in verkeerde handen valt.
  • Sailpoint: het overzien van identity-managementprocessen tussen cloud, mobiel en lokale omgevingen, terwijl gevoelige data geïdentificeerd en gemonitord wordt. Admins kunnen toegang tot Dropbox Business beheren en single sing-on met Sailpoint’s IdentityIQ- en IdentityNow-oplossing configureren. Met behulp van Sailpoint’s SecurityIQ kunnen admins gevoelige data identificeren en monitoren, en malafide toegang tot content en bestanden in Dropbox voorkomen.

Deze integraties zijn naar verwachting verkrijgbaar voor Dropbox Business-klanten tegen het einde van 2018.

####

Over Dropbox

Het is de missie van Dropbox om de manier waarop mensen werken en samenwerken te vereenvoudigen. Met meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers in 180 verschillende landen, bouwen we aan ’s werelds meest eenvoudige en krachtige samenwerkingsplatform. Het hoofdkantoor van Dropbox is gevestigd in San Francisco en Dropbox heeft 12 kantoren wereldwijd. Meer nieuws op: dropbox.com/news.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht