Industry Wire

Geplaatst door Economic Board Groningen

Economic Board Groningen verwelkomt Dell EMC en VMware als nieuwe partners van 5Groningen

Groningen – Economic Board Groningen (EBG) maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse bedrijven Dell EMC en VMware toetreden als technologiepartners tot het 5Groningen-programma. Als nieuwe leden van 5Groningen sluiten Dell EMC en VMware zich aan bij de 10 andere partners die allen gespecialiseerd zijn op het gebied van telecom, innovatie, wetenschap en economische ontwikkeling voor het ontwikkelen en testen van 5G-toepassingen, met focus op het Internet of Things (IoT). Door het leveren van resources, waaronder infrastructuur, software en kennis, laten Dell EMC en VMware hun expertise en innovatieve mogelijkheden op het gebied van telecommunicatie en IoT zien. De komende maanden zullen diverse 5G pilots worden gedaan op basis van de krachtige platformen van Dell EMC en de brede security- IoT- en virtualisatiekennis en -oplossingen van VMware.

Groningen voorloper in Europa met 5G-testen
5Groningen brengt partners samen die zijn gespecialiseerd in telecommunicatie, innovatie, wetenschap en duurzame economische ontwikkeling die samen de praktische toepassing van 5G – de nieuwe generatie van mobiele technologie – onderzoeken in een ruraal gebied, en daarmee een impuls geven aan de economische ontwikkeling van Noord-Groningen. Het Innovatie-onderzoek richt zich op de sectoren logistiek, gezondheidszorg, het milieu, energie en landbouw. Zelfrijdende auto’s en het monitoren van gewasziektes zijn twee belangrijke voorbeelden van specifieke toepassingen waaraan gewerkt wordt. Groningen is de enige rurale regio in Europa waar 5G-testen op deze schaal gedaan worden, hierdoor is het 5Groningen-project een uniek initiatief in de EU.

Win-win-win voor Dell EMC, VMware en 5Groningen
De kennis en expertise van zowel Dell EMC als VMware zullen een boost geven aan de ontwikkeling van 5G- en IoT-toepassingen. Door het combineren van krachten met de andere deelnemers aan 5Groningen, profiteren zowel Dell EMC, VMware alsook EBG van nieuwe mogelijkheden en een nog geavanceerder platform.

Peter Rake, programmamanager van 5Groningen: ”Ik ben verheugd dat Dell EMC en VMware onze 5G-proeftuin komen versterken. Deze Amerikaanse bedrijven zijn wereldspelers in virtualisatie, IoT en cloud-oplossingen en onze pilotprojecten kunnen hiermee profiteren van de inzet van hun technologische kennis en ICT-platformen.”

“Nu de telecomsector zijn 5G-strategie aan het uitrollen is, werkt VMware samen in een groter ecosysteem om de nieuwe generatie van cloud native en gevirtualiseerde oplossingen vorm te geven en op te leveren. Zo kunnen service providers profiteren van de voordelen van 5G, IoT en succesvol zijn in de cloud-economie. Onze deelname aan de 5G proeftuin in Groningen, samen met Dell EMC, is een belangrijk initiatief in het versnellen van de ontwikkeling van de beste oplossingen”, aldus Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware.

Patrick van de Coolwijk, Managing Director Commercial bij Dell EMC Nederland: “5G heeft een enorm potentieel om de samenleving beter te verbinden, diensten te versnellen en deze gebruiksvriendelijker te maken. Dell EMC ziet het als zijn missie om vernieuwende initiatieven zoals de 5G-proeftuin te faciliteren en we zijn dan ook verheugd om samen met VMware toe te treden tot het 5Groningen-programma. Dell EMC zal de fysieke infrastructuur leveren waardoor hoge volumes aan data razendsnel kunnen worden verwerkt. Door het leveren van rekenkracht, data-opslagmogelijkheden en een netwerk, maken we het voor bedrijven mogelijk baanbrekende applicaties te bouwen en de ontwikkeling van 5G een boost te geven.”

———————

Over Economic Board Groningen
Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Daarvoor is door Provincie Groningen en NAM €97,5 miljoen in de kas van EBG gestort. EBG wil de economische groei in Noord-Groningen aanjagen tot boven het landelijk gemiddelde en de werkloosheid in het gebied structureel terugdringen.
Dit doet EBG door ondernemers met goede plannen te ondersteunen en te financieren, het onderwijs toekomstgerichte lespakketten aan te bieden, nieuwe bedrijven naar de regio te halen en te investeren in snel internet voor iedereen. Daarnaast helpt EBG de kansrijke sectoren bouw, 5G en ICT, Toerisme en de groene chemie verder te groeien.
Meer informatie over EBG via www.economicboardgroningen.nl. . Informatie over het 5Groningen is te vinden via www.5groningen.nl.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht