Industry Wire

Geplaatst door Eurofiber

Eurofiber en Nokia kondigen partnerschap Mobile Private Networks aan

Barcelona, 26 februari 2024. Vandaag, tijdens het Mobile World Congres 2024 in Barcelona, maken Eurofiber en Nokia de samenwerking bekend voor het leveren van Mobile Private Network (MPN) diensten. Hiermee breidt Eurofiber zijn digitale open infrastructuur – via het eigen vaste glasvezelnetwerk – uit met privaat mobiele diensten.

Mobile Private Network werkt via een private-verbinding door gebruik te maken van het bestaande glasvezelnetwerk, waardoor er op de klantlocatie geen complexe IT-integratie meer nodig is. Met MPN gebeurt het juist in het Eurofiber-netwerk en wordt het effectief ondersteund door Nokia Modular Private Wireless (MPW) en radiotoegang. Dankzij deze nieuwe dienst kunnen bedrijven en instellingen nog efficiënter werken.

Mobile Private Network
MPN – ook wel ‘Private 5G’ genoemd – biedt een ultra-secure netwerk met een eigen afgeschermde frequentie. Deze storingsvrije draadloze dienst is de ideale ondersteuning van de dagelijkse business. Deze ontwikkeling wordt steeds belangrijker in missie- en bedrijfskritische omgevingen, zoals draadloze netwerken voor grote industriële complexen en campussen. De nieuwe dienst van Eurofiber leent zich het best waar beveiliging en naadloze, betrouwbare, draadloze beschikbaarheid van de data de allerhoogste prioriteit heeft. Door deze nieuwe privaat mobiele dienst wordt het nog eenvoudiger voor klanten om nieuwe usecases op basis van applicaties te ontsluiten.

Gelijk aan Eurofibers huidige vaste netwerkdiensten, waar constante beschikbaarheid vereist wordt, voldoet de nieuwe mobiele netwerkdienst ook aan de allerhoogste veiligheidseisen. De open digitale infrastructuur van Eurofiber draait op samenwerking met strategische partners. Ook met MPN zal de samenwerking met operators, resellers en/of direct met eindklanten weer centraal staan.

Stephan Litjens, VP of Nokia Enterprise Campus Edge & Paul Naastepad Managing Director Eurofiber Nederland

Stephan Litjens, VP Nokia Enterprise Campus Edge Solutions: “Robuuste Private Networks zijn van wezenlijk belang om infrastructuur te ondersteunen, zowel operationeel als zakelijk. Onze samenwerking met Eurofiber zal het aanbod van private-netwerken in de regio vergroten, voortbouwen op bestaande infrastructuur en verdere digitalisering faciliteren. We zijn verheugd om deze reis samen met Eurofiber op te pakken en kijken ernaar uit om hen te helpen bij het verder stroomlijnen van de huidige complexiteit in private 5G-systemen.”

Paul Naastepad, Managing Director Eurofiber Nederland: “Eurofiber heeft de visie om door middel van samenwerken succesvol te zijn. Ik ben dan ook heel blij met Nokia als partner, (ook) voor MPN, want hiermee bieden we een belangrijke verlenging van onze glasvezel- en cloud connectiviteit voor de zakelijke klant met bedrijfskritisch dataverkeer. MPN biedt een extra mogelijkheid om met nog meer veiligheid en flexibiliteit data te transporteren binnen het bedrijf, met naadloze connectiviteit naar daarbuiten of richting de cloud. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking!”

Binnenkort beschikbaar

Deze nieuwe privaat mobiele dienst sluit naadloos aan op de huidige oplossingen die Eurofiber momenteel biedt via het vaste glasvezelnetwerk. Hierdoor wordt het mogelijk om betrekkelijk snel te beginnen met implementatie en marktlancering.   De nieuwe Mobiele Private Network dienst van Eurofiber wordt medio 2024 verwacht.
Nokia en Eurofiber werken al op verschillende manieren samen waaronder de recente upgrade en uitbreiding van het glasvezelnetwerk van Eurofiber in Frankrijk en België.

 

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud infrastructuur- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen zij het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 70.500 kilometer in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Dit netwerk wordt wekelijks met gemiddeld 50 kilometer uitgebreid.  Eurofiber ondernemingen exploiteren tien datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

De Eurofiber Groep bestaat uit Eurofiber (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland) en Eurofiber Cloud Infra (Nederland). Eurofiber participeert in de joint venture Unifiber in België, en heeft een investeringspartnerschap in landelijke glasvezelinfrastructuur activiteiten met NGN Fiber Network (Duitsland).

Over Nokia

Nokia maakt technologie die de wereld helpt samen te werken.

Als innovatieleider op het gebied van B2B-technologie zijn wij voorlopers met netwerken die voelen, denken en handelen door naadloos verbonden werkomgevingen via mobiele, vaste netwerken en cloud. Door intellectueel eigendom en langlopend onderzoek creëren we toegevoegde waarde, met het bekroonde Nokia Bell Labs aan het stuur.

Dienstverleners, bedrijven en partners over de hele wereld vertrouwen op Nokia voor de veilige, betrouwbare en duurzame netwerken van vandaag – en werken samen met ons op het bouwen van de digitale diensten en applicatie van morgen

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht