Industry Wire

Geplaatst door Atos

Eviden en Microsoft sluiten wereldwijd partnership dat kracht van cloud samenbrengt met GenAI

Amstelveen, 11 december 2023 – Eviden, het bedrijfsonderdeel van Atos dat leidend is op het gebied van digital, cloud, big data en beveiliging – en Microsoft sluiten een vijfjarig partnership dat de transitie naar de cloud ondersteunt. De samenwerking heeft tegelijkertijd als doel de toepassing van generatieve AI in verschillende sectoren – zoals de gezondheidszorg, maakindustrie, retail en publieke sector – te stimuleren. Als onderdeel van dit partnership stelt Eviden zich ten doel om 1,1 miljard dollar aan inkomsten te genereren voor Microsoft op basis van een gezamenlijke go-to-market aanpak en gemeenschappelijke verkoopactiviteiten.

AI-gerichte samenwerking
Als resultaat van het strategische partnership zet Eviden haar expertise op het gebied van Machine Learning en AI in – in combinatie met Microsofts OpenAI-service – om met een gezamenlijk aanbod de markt te betreden. De samenwerking omhelst daarnaast gemeenschappelijke investeringen in het ontwikkelen en aanbieden van GenAI-oplossingen. Hierbij maken beide partijen gebruik van Eviden’s Generative AI Acceleration-programma en versterken zij dit programma ruim 4.500 ‘global practitioners’ van Eviden, verspreid over Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Zuidoost-Azië om de adoptie door klanten te stimuleren.

Versterking van een langjarige relatie
Met als doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te anticiperen op veranderende klantbehoeften en om verdere groei in een stroomversnelling te brengen, richten Evicen en Microsoft zich op een bredere gezamenlijke go-to-market aanpak. Het wereldwijde strategische partnership bouwt voort op de eerdere samenwerking tussen beide bedrijven op het gebied van applicatieontwikkeling en -modernisering, cloud-migratie en cloud-activiteiten met nieuwe samenwerkingsvormen op het gebied van AI. Een overzicht:

Data & AI
Eviden zal als toonaangevende expert haar expertise inzetten op het gebied van end-to-end oplossingen voor data-analyse. Het gezamenlijke aanbod omvat:
Generatieve AI-consultancy: consultancy die onder meer bestaat uit assessment-workshops, trainingssessies en workshops Design Thinking.
Azure OpenAI Launchpad: open-source transparantie en technologie die klaar is voor de toekomst en om eenvoudig AI-gestuurde apps te maken.
Azure OpenAI SharePoint-integratie: genereert snel content van hoge kwaliteit door bestaande kennis opnieuw te gebruiken om de productiviteit te verhogen.
Computer Vision Platform: een door Microsoft gecertificeerde ISV (Independent Software Vendor) oplossing voor real time videoanalyse die draait op Azure voor veiligheid, beveiliging en operaties.
Kennispilot: integreert bestaande kennisopslag, versterkt door Azure OpenAI, met robuuste beveiligingscontroles en isolatie van huurders, waardoor de productiviteit met 30 procent toeneemt.
Applicatie Innovatie & Infrastructuur
Eviden heeft IP – zoals haar Cloudamize-tool – en de expertise om organisaties te helpen bestaande applicaties te migreren of te moderniseren met cloud-native technologieën.
Azure Snelle Migratie: versnelt cloud-adoptie met een uitgebreide methodologie om modernisering te optimaliseren en te versnellen.
Cloud Application Transformation Workshop: om klanten die Power Platform gebruiken in staat te stellen hun applicatie-ecosysteem te verbeteren.
SAP op Azure
Eviden’s SAP on Azure Digital Transformation Hub ondersteunt organisaties bij de complexe reis naar Azure Cloud & S4 HANA.

Bedrijfsapplicaties
Gezamenlijke innovatieve oplossingen en applicaties gebouwd met low-code/no-code, zoals Eviden Citizen Service Solution gebouwd op Microsoft Dynamics 365.

Cloud Security
Uitbreiding van Eviden’s cybersecurity AI-oplossing voor MDR (Manage, Detect & Respond) met GenAI-mogelijkheden.
AIsaac Cyber Mesh: gebouwd op Microsoft Azure; Eviden’s geavanceerde AI-aangedreven MDR-service stelt bedrijven in staat hun digitale activa over alle lagen te beveiligen.
Microsoft CloudWell – Cloud Security Wellness Check: biedt een veilige cloud-basis voor kostenbeheer, flexibiliteit en gegevensbescherming.
Dedicated Cloud Operations Center
Dit centrum is gevestigd in Bangalore en biedt Azure CloudOps en Managed Services op basis van internationale standaarden.

Om dit aanbod versneld naar de markt te brengen, gaat Eviden zich in de komende vijf jaar richten op het middels Microsoft-certificeringen bijscholen en trainen van 16.000+ medewerkers wereldwijd. Het partnership tussen Eviden en Microsoft is gebaseerd op de expertise van 50.000+ Eviden-technologen die in samenwerking met Microsoft end-to-end oplossingen leveren.

“Ik ben erg blij om dit wereldwijde partnership met Eviden en Microsoft te kunnen aankondigen. Microsoft is één van ’s werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit partnership is een voorbeeld van onze gemeenschappelijke focus op het stimuleren van innovatie. Door het combineren van onze expertise stellen we organisaties in staat het gebruik van data en AI te optimaliseren en te groeien in een snel evoluerend digitaal landschap “, aldus Michael Liebow, Global Head of Cloud van Eviden, onderdeel van de Atos Groep.

“We zien uit naar onze samenwerking met Eviden, waarbij we de krachten bundelen om de voordelen van AI en Microsoft Cloud naar bedrijven te brengen. De toepassingen van generatieve AI nemen elke dag toe. Veel bedrijven beginnen nu pas de mogelijkheden van deze baanbrekende technologie te verkennen. Samen met de Atos Groep stellen we organisaties in staat hun bedrijfsvoering te transformeren door het potentieel van hun data te ontsluiten. Dit doen we door toegang te bieden tot de meest geavanceerde cloud-infrastructuur, hoogwaardige data-analyse, machine learning en kunstmatige intelligentie”, vertelt Judson Althoff, EVP en Chief Commercial Officer van Microsoft.
***
Over Eviden
Eviden1 is een toonaangevende next-gen technologie speler in datagestuurde, betrouwbare en duurzame digitale transformaties met een sterk portfolio van gepatenteerde technologieën. Met internationaal leidende posities in advanced computing, security, AI, cloud en digital, beschikt Eviden over diepgaande expertise in uiteenlopende sectoren in meer dan 47 landen.
Met de expertise van 53.000 professionals vergroot Eviden de mogelijkheden van data en technologie, nu en voor de komende generaties. Eviden is onderdeel van de Atos Groep en realiseert een omzet van ongeveer 5 miljard euro per jaar.

Over Atos
Atos is wereldwijd toonaangevend in digitale transformaties met een pro forma jaaromzet van meer dan 11 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 105.000 collega’s in 69 landen. Atos is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Zij vervult een voortrekkersrol bij het aanbieden van end-to-end op maat gesneden diensten en producten die zijn gericht op CO2-reductie en richt zich op veilige en duurzame digitale transformaties voor haar klanten. Atos is als SE (Societas Europaea) genoteerd op Euronext Parijs.

Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatieomgeving.
Perscontact:
Stefan Wilten | stefan.wilten@newslab.nl | +31 6 51 50 03 04
1 De activiteiten van Eviden worden geëxploiteerd via de volgende merken: AppCentrica, ATHEA, Cloudamize, Cloudreach, Cryptovision, DataSentics, Edifixio, Energy4U, Engage ESM, Evidian, Forensik, IDEAL GRP, IDnomic, In Fidem, Ipsotek, Maven Wave, Profit4SF, SEC Consult, Visual BI, Worldgrid, X-Perion. Eviden is een geregistreerd handelsmerk. © Eviden S.A.S., 2023

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht