Industry Wire

Geplaatst door Jouwweb

Flinke groei aantal nieuwe Nederlandstalige websites

De vraag naar het hebben van een website is het afgelopen jaar flink toegenomen. Uit cijfers  van de SIDN blijkt dat het aantal geregistreerde .nl domeinnamen van begin Q2 naar einde Q3  2020 van 5.913.959 naar 6.032.207 is gestegen, een procentuele stijging van ca. 2,0%. Wouter  Twisk, CEO van website platform JouwWeb.nl, zag in diezelfde periode 24.509 nieuwe klanten  een website bouwen. Volgens Twisk had men meer door de coronamaatregelen meer tijd  beschikbaar, en was de noodzaak voor winkeliers en kleine ondernemers om klanten online te  bedienen ook ineens veel groter.

‘Veel nieuwe webshops en bijna viervoud aan transacties op zijn piek  in april’  

 ‘Het grootste deel van onze betalende gebruikers zijn kleine ondernemers en webwinkels. Wij  bedienen dus vooral de kleinere webshop houders. Die groep is bij ons alleen al dit jaar met  tienduizenden gegroeid. Het aantal webshop transacties van onze gebruikers bereikte op zijn  piek bijna een viervoud ten opzichte van begin maart. Dat heeft zich aardig aangehouden. Er  wordt dus steeds meer bij dit soort kleine webshops besteld.’

Druk om online uit te breiden groot voor kleine winkeliers 

Coronamaatregelen hebben een flinke impact op het bedrijfsleven gehad. Kleine maar ook  middelgrote fysieke winkels en horeca zijn langere tijd gedwongen gesloten geweest. Winkeliers wijken uit noodzaak nu naar alternatieve verkoopkanalen uit. Amazon, Bol.com, Marktplaats,  Social Media en dus ook zelf verkopen via een eigen webshop zijn daar slechts enkele  voorbeelden van. Naast dat consumenten ieder jaar meer online zullen besteden, komen er dit  jaar dus ook in een stroomversnelling meer online winkeliers bij.

De zomerperiode was dit jaar geen remmende factor  

De meeste sectoren kennen jaarlijks een zomerdip, een periode waarin een grote hoeveelheid  websitebezoekers steevast wegblijft. Zodra de temperaturen oplopen is men meer buiten te  vinden, maar ook minder bereid om online geld uit te geven. Dat betekent normaalgesproken  een flinke dip in gebruikers en dus omzet voor veel bedrijven. ‘De afgelopen zomer was daar  totaal geen sprake van, zelfs het tegenovergestelde gebeurde. Uit onze analytics data blijkt dat  er bijvoorbeeld in Q3 meer Nederlanders naar “website maken’’ zochten dan in Q2 op Google  en dat is slechts een enkel voorbeeld’ aldus Twisk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht