Industry Wire

Geplaatst door G4S

De G4S Veiligheidsweken: praktische tips voor een veiliger Nederland

Oktober staat in het teken van de G4S Veiligheidsweken. Zo haken we in op onder andere de Europese maand van de cyberveiligheid, de Brandpreventieweken en het ingaan van de wintertijd om tips te geven voor de donkere wintermaanden. Met het invallen van de donkere dagen stijgt namelijk de kans op criminaliteit: het aantal inbraken, overvallen en straatroven neemt toe. Helaas wordt die toename ieder jaar sterker. Als we allemaal extra alert zijn en de nodige maatregelen treffen, kunnen we samen een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland.

G4S is Securing Your World
Veiligheid zit in het DNA van G4S. Met zo’n 570.000 werknemers in meer dan 90 landen maken wij dagelijks ieders woon-, werk- en leefomgeving veiliger. Van advisering op het gebied van risicomanagement tot veiligheidsopleidingen. Van toezicht in het publieke domein tot het verzorgen van een gastvrije ontvangst. Van het beveiligen van kantoren, terreinen en raffinaderijen tot internationale evenementen. Van beveiligingsadvies tot cashmanagementoplossingen. Van de veiligheid van reizigers op vliegvelden, treinstations en havens tot beveiliging op afstand via de G4S Alarmcentrale. Op meer manieren dan je denkt is G4S Securing Your World. Tijdens de G4S Veiligheidsweken geven we tips om veilig de winter in te gaan. Bekijk onze Twitterpagina en onze website om niets te missen.

Drie #lifehacks om veiliger online te zijn

1. Maak een sterk wachtwoord
• Hoofdletters: hoofdletters zorgen ervoor dat een wachtwoord veel moeilijker te kraken is.
• Spatie: op veel websites kun je spaties gebruiken. Als het kan, gebruik ze! Gebruik geen streepjes om woorden van elkaar te scheiden.
• Cijfers: plaats getallen op logische plekken. Als het niet logisch is, is het moeilijker om te onthouden.
• Kleine letter: schrijf jouw wachtwoord op dezelfde manier als een titel of zin. Je bent verbaasd hoe sterk een wachtwoord dan is.
• Symbolen: het vervangen van letters door symbolen kan omslachtig zijn. Maak je zin op en zet er een uitroepteken of vraagteken achter.
• Lengte wachtwoord: lengte zorgt voor een sterker wachtwoord dan complexiteit. Een zin is veiliger dan een onzinwoord van 8-10 tekens.

2. Wees je bewust van cyberaanvallen. Als je een verdachte e-mail krijgt van iemand die je niet kent:
• Niet openen, niet beantwoorden, niet doorsturen.
• Niet op links klikken, geen bijlagen openen, geen ongeautoriseerde programma’s draaien.
• Markeer het als spam en verwijder het bericht.
• Slachtoffer van een cyberaanval? Sluit dan direct je pc af en neem contact op met de IT afdeling van je bedrijf. Of maak een scan met je antivirusprogramma. Kun je de malware niet (volledig) verwijderen, laat dan je pc helemaal opnieuw installeren. Vervang ook direct al je wachtwoorden.

3. G4S Cyberdesk
Door een uniek samenwerkingsverband met RedSocks Security (specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit) en BrainCap Cyber Security (Managed Security Service Provider) komen in de G4S Cyberdesk fysieke beveiliging en cybersecurity samen in één dienst. Door een speciale cybersensor te (laten) installeren in uw bedrijfsnetwerk worden uw netwerkverbindingen 24/7 gemonitord en ontvangt u direct een waarschuwing wanneer er een digitale dreiging plaatsvindt in het IT-netwerk. Kijk op onze website www.g4s.nl voor meer informatie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht