Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Galaxy AI beschikbaar op meer Galaxy-apparaten

Schiphol, 22 februari 2024 – Samsung laat weten dat Galaxy AI[1] via de nieuwe One UI 6.1-update op meer Galaxy-apparaten beschikbaar komt. Het bedrijf wil zo de wereldwijde toegankelijkheid van mobiele AI versnellen. De update is vanaf het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar voor de Galaxy S23-serie, de S23 FE, de Z Fold5, de Z Flip5 en de Tab S9-serie. De update volgt op de recente lancering van de Galaxy S24-serie[2] en combineert AI op het apparaat zelf met AI in de cloud.

“We willen met Galaxy AI niet alleen een nieuw tijdperk van mobiele AI inluiden, maar AI ook voor iedereen toegankelijker maken,” zegt TM Roh, President en Head of Mobile eXperience Business bij Samsung. “Dit is nog maar het begin van Galaxy AI. We willen in 2024 meer dan 100 miljoen Galaxy-gebruikers toegang geven tot mobiele AI en zullen blijven innoveren om het onmogelijke mogelijk te maken.”

Obstakelvrije communicatie
Met de update zullen nog meer Galaxy-gebruikers op ondersteunde modellen kunnen profiteren van de communicatietools van Galaxy AI zoals Chat Assist[3] en Interpreter. Hierdoor zullen zij gemakkelijker dan ooit contact kunnen leggen met andere gebruikers, waar dan ook ter wereld en in welke taal dan ook.

Ongeëvenaarde productiviteit
Dankzij de uitbreiding van Galaxy AI in het Galaxy-ecosysteem worden de toestellen nog functioneler. De zoekfuncties zijn verbeterd met Circle to Search met Google[4], dat met een snel cirkelgebaar zoekresultaten levert, zonder dat je de app hoeft te verlaten. Het leven wordt makkelijker met organisatietools zoals Browsing Assist[5], waarmee gebruikers sneller op de hoogte zijn van het nieuws doordat de tool uitgebreide samenvattingen van nieuwsartikelen genereert. Transcript Assist kan opnames van vergaderingen uitschrijven en samenvattingen en vertalingen genereren.

Grenzeloze creativiteit
De nieuwste Galaxy-update stimuleert de creatieve vrijheid van fotografen, zelfs nadat een foto is gemaakt. Zo kan Generative Edit[6] eenvoudig het formaat van objecten in foto’s wijzigen, verplaatsen of opnieuw uitlijnen om een geweldige foto verder te perfectioneren. Instant Slowmo[7] genereert extra frames om actiemomenten in slow-motion haarscherp vast te leggen.

De mogelijkheden voor creativiteit houden daar niet op. Het personaliseren van Galaxy-apparaten is nog makkelijker dan voorheen met door AI gegenereerde achtergronden.

Ga voor meer informatie over Galaxy AI naar: Samsung Newsroom en Samsung.com/nl.

[1] Samsung doet geen beloftes en geeft geen garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid, volledigheid of betrouwbaarheid van de output die door AI wordt geleverd. Om bepaalde Samsung AI-functies te kunnen gebruiken, is aanmelding bij een Samsung-account mogelijk vereist.
[2] Sommige AI-functies van de Galaxy S24-serie zijn mogelijk niet beschikbaar op oudere modellen.
[3] Voor de vertaalfunctie in Chat Assist is inloggen bij een Samsung-account mogelijk een vereiste. Sommige chattoepassingen ondersteunen deze functie mogelijk niet. Voor bepaalde talen dient u mogelijk een taalpakket te downloaden. De beschikbaarheid van de dienst kan per taal verschillen. Deze functie wordt geactiveerd wanneer een vertaalbare taal wordt gedetecteerd. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd.
[4] Resultaten kunnen variëren afhankelijk van visuele overeenkomsten. Vereist een internetverbinding. Gebruikers dienen Android mogelijk te updaten naar de nieuwste versie. De productfunctionaliteit kan afhankelijk zijn van uw app- en apparaatinstellingen. Sommige functies zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde apps. De beschikbaarheid van de dienst varieert per land en taal. De nauwkeurigheid van de resultaten kan niet worden gegarandeerd.
[5] Alleen beschikbaar binnen de Samsung internetapp.
[6] Voor Generative Edit zijn een netwerkverbinding en aanmelding bij een Samsung-account vereist. Bewerken met Generative Edit resulteert in een nieuw formaat foto tot 12MP. Bij het opslaan wordt een zichtbaar watermerk over de afbeelding geplaatst om aan te geven dat de afbeelding door AI is gegenereerd. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegenereerde uitvoer kunnen niet worden gegarandeerd.
[7] Instant Slowmo is beschikbaar voor de Galaxy S23-serie, de Z Fold5, de Z Flip5 en de Tab S9-serie.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht