Industry Wire

GoodHout wint derde editie YES!Delft Launchlab

GoodHout heeft donderdag de derde editie van het YES!Delft LaunchLab gewonnen. Het bedrijf maakt hout uit het afval van kokosnoten. De jury koos het bedrijf uit negen teams om “haar enorm innovatieve, duurzame en creatieve vinding”.

GoodHout begon drie maanden geleden aan het van LaunchLab om het business model te testen en de jacht op een launching customer te openen. “Het was geen makkelijke weg, maar we wisten vanaf het begin dat er markt zat in ons product en het is gewoon zonde hoeveel afval er wordt weggegooid, terwijl er zoveel mogelijkheden mee zijn.”

Oprichters Silvia ten Houten en Bas Lamfers waagden beiden de stap richting ondernemerschap om hun veelbelovende idee te kunnen uitwerken in een heus bedrijf. “Het LaunchLab geeft je de nodige focus. Ik richtte me eerst op een hoop segmenten en het LaunchLab heeft geholpen om dat uit te kristalliseren naar twee. Ook de coaches waren van enorme waarde in dit hele traject.”

De winnaars streden in een spannende pitchwedstrijd met negen teams om de titel. De jury bestaande uit, Wouter Smit (oprichter Dingify), Martijn Lopes Cardozo (entrepreneur-in-residence bij YES!Delft) en Wouter Kok (Directeur Deerns Nederland) prezen het business model van GoodHout.

Met name Wouter Kok van Deerns was erg lovend over de startup en wil graag met het netwerk van Deerns helpen bij de volgende stappen van GoodHout.“We hebben er een tijd over gediscussieerd, maar GoodHout heeft een duidelijk tech idee, het hangt naar een oplossing voor sociale problematiek, is een duurzaamheidsoplossing voor de westerse wereld en kan economisch erg interessant zijn.”, aldus Kok. “GoodHout zou wel degelijk een interessante samenwerkingspartner voor Deerns zijn.”.

Het YES!Delft LaunchLab trekt werknemers letterlijk achter hun bureau vandaan om dat veelbelovende idee voor een technische startup realiteit te maken. In drie maanden tijd ga je met andere teams aan de slag met het testen je business model. Dat gebeurt met de hulp ban inspirerende coaches, workshops en het netwerk van YES!Delft, maar vooral ook door de straat op te gaan.

“LaunchLab staat voor ‘getting out of the building’ en het ontmoeten van je toekomstige klanten, business partners en leveranciers”, zegt programmamanager Raffi Balder. “ Alleen zo kun je erachter komen of er een markt is voor je dienst of product.”

In september start de vierde editie van het YES!Delft Launchlab. Kijk voor meer informatie, filmpjes en inspiratie op http://www.yesdelft.nl/launchlab

Over YES!Delft
Building Tomorrow’s Leading Firms. Dat is de heldere missie van incubator YES!Delft. Wij inspireren studenten, professionals en wetenschappers in de eerste stappen van het succesvol opstarten van een bedrijf en bieden de ondersteuning die nodig is om van een onderneming een ‘leading firm’ te maken. Onze focus ligt op bedrijven met een technisch, innovatief en schaalbaar product of proces.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond