Grootste kennismarkt ter wereld in de maak

Met een paar klikken felbegeerde, praktisch toepasbare kennis in huis halen. Via Knowledge.li, een nieuw online kennisplatform van Twentse makelij, kunnen bedrijven en organisaties eenvoudig een virtueel team van internationale experts samenstellen. De website voorziet verder in een snelgroeiende hoeveelheid visuele en interactieve hulpmiddelen die creatieve samenwerkingsvormen vergemakkelijken en betere eindresultaten garanderen. De bèta-versie van Knowledge.li gaat donderdag 9 oktober live.
Begin 2015 zal het complete platform van Knowledge.li gereed zijn. De ambities liggen hoog: niet minder dan de grootste (creatieve) kennismarkt ter wereld worden. Directeur Niels Hoogendoorn zegt dat de kennis en creatieve hulpmiddelen die Knowledge.li ontsluit, bedrijven een tijds- en efficiencybesparing van wel 50 procent kunnen opleveren bij samenwerkingstrajecten. Innovaties kunnen hierdoor sneller worden geïmplementeerd.
Kennis verankeren
Met Knowledge.li wordt het vergaren, onderling delen en ook het succesvol toepassen van kennis binnen bedrijven en tussen organisaties onderling een stuk eenvoudiger. Niels Hoogendoorn: “Bij veel organisaties zit teveel kennis uitsluitend in de hoofden van medewerkers. Hierdoor wordt slechts een fractie van het beschikbare talent benut.” Via Knowledge.li kan iedere expert voortaan zijn kennis binnen één platform (in plaats van versnipperd over het internet) met anderen delen. Bedrijven en organisaties vinden er ook de tools om dusdanig creatief met die kennis aan de slag te gaan dat die stevig in het bedrijf wordt verankerd. Hoogendoorn: “Nu loopt die kennis letterlijk weg als medewerkers van baan veranderen.”
E2E
Via Knowledge.li kan iedereen zijn kennis delen, de site profileert zich als ’E2E’: van experts, voor experts. Met de bèta-versie wordt een klein deel van het uiteindelijke aanbod van Knowledge.li gratis toegankelijk: meer dan 50 ’canvassen’ en ’serious gaming’ kaartspellen als voorproefje. Dit soort populaire tools maken de verschillende vraagstukken en stappen in een samenwerkingstraject visueel inzichtelijk voor alle betrokkenen, wat de slaagkansen van projecten aanzienlijk vergroot. Canvassen worden als visueel hulpmiddel steeds vaker toegepast in het bedrijfsleven en bij kennisinstellingen om ingewikkelde vraagstukken te kunnen visualiseren en slimmer vorm te geven aan samenwerking en uitvoering.
Kennis-tutorials
De komende maanden wordt de database van Knowledge.li in sneltempo verder gevuld. Behalve canvassen en kaartspellen komen kennis-tutorials en workshops online, afkomstig van experts van over de hele wereld. Experts en organisaties krijgen een visueel kennisprofiel, zodat voor iedereen in één oogopslag duidelijk is wie over welke specifieke kennis beschikt.
Gebruik maken van Knowlegde.li is gratis. Op termijn komen extra functionaliteiten beschikbaar via een abonnementensysteem, op een vergelijkbare leest geschoeid als muziekdienst Spotify.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.