Industry Wire

Geplaatst door GXO

GXO Logistics Inc. voltooit afsplitsing van XPO Logistics Inc.

GREENWICH, Conn. – 2 augustus 2021 – GXO Logistics (NYSE: GXO) (“GXO” of het “bedrijf”) is vandaag als onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf begonnen aan haar eerste dag van reguliere handel op de New York Stock Exchange. De directie en bestuursleden vierden dit door de Opening Bell® te luiden. GXO is het voormalige wereldwijde logistieke segment van XPO Logistics (NYSE: XPO) en is vandaag met succes afgesplitst als ’s werelds grootste dienstverlener voor pure-play contractlogistiek.

“Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van GXO. We beschouwen het als een voorrecht om GXO te lanceren als een nieuw bedrijf aan de top van de industrie – ’s werelds grootste pure-play logistieke dienstverlener”, zegt Malcolm Wilson, Chief Executive Officer van GXO. “We hebben een krachtig platform voor toekomstige groei, samen met onze innovatiegerichte cultuur, sterke klantrelaties, ervaren leiders en een team van wereldklasse medewerkers. Dit is de eerste dag waarop we een enorm nieuw potentieel voor ons bedrijf kunnen ontsluiten.”

GXO wordt gelanceerd met ongeveer 94.000 medewerkers wereldwijd en meer dan 20 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte op 869 locaties in 27 landen. GXO’s wereldwijde blue-chip klanten zijn onder meer Apple, Nike, Nestlé en Whirlpool, evenals snelgroeiende bedrijven in e-commerce en andere belangrijke sectoren, waaronder kleding, technologie, food en consumentenelektronica.

GXO investeert in toonaangevende technologieën die ons helpen bij het oplossen van de steeds complexere eisen van de hedendaagse Supply Chains. Door geavanceerde automatisering en collaboratieve robots te gebruiken om de productiviteit te verhogen, verbetert GXO de veiligheid op locatie voor haar medewerkers en de efficiëntie voor haar klanten. Wij maken daarnaast gebruik van machine learning, datawetenschap en voorspellende analyses om logistiek om te zetten in een concurrentievoordeel voor retailers, fabrikanten en andere onderdelen van de supply chain.

Voltooiing van de afsplitsing

Volgens de voorwaarden van de eerder aangekondigde scheiding ontvingen de aandeelhouders van XPO één aandeel gewone GXO-aandelen voor elk aandeel gewone XPO-aandelen in bezit vanaf de sluiting van de handel op de registratiedatum voor de distributie, 23 juli 2021. GXO-aandelen werden verdeeld om 12:01 uur Eastern Time op 2 augustus 2021 in een uitkering die bedoeld is om belastingvrij te zijn voor aandeelhouders van XPO voor doeleinden van de Amerikaanse federale inkomstenbelasting. In het kader van de afsplitsing deed GXO een contante betaling van 794 miljoen dollar aan XPO.

Goldman Sachs & Co. LLC en Wachtell, Lipton, Rosen & Katz traden op als de respectievelijke financiële en juridische adviseurs in verband met de afsplitsing.

Over GXO Logistics

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is ’s werelds grootste dienstverlener voor pure-play contractlogistiek. GXO zet zich in om een ​​gevarieerde werkplek van wereldklasse te bieden voor haar 94.000 medewerkers op 869 magazijnlocaties van in totaal 20 miljoen vierkante meter. Het bedrijf werkt samen met ’s werelds toonaangevende blue-chipklanten om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain-oplossingen, op schaal en met snelheid. Ondanks haar marktleiderschap bezit GXO slechts 5% van de snelgroeiende potentiële adresseerbare logistieke markt van $ 430 miljard in Europa en Noord-Amerika. Het hoofdkantoor van GXO bevindt zich in Greenwich, Conn., VS. Bezoek GXO.com voor meer informatie en maak contact met GXO op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht