Industry Wire

Geplaatst door Mimecast

Hybride werken vraagt om nieuwe securitystrategie

Hilversum, 21 september 2021 – Het kabinet versoepelt het thuiswerkadvies vanaf 25 september. De gang naar kantoor wordt niet langer met klem afgeraden. Veel bedrijven kiezen nu voor de hybride variant: een combinatie van thuis en op kantoor werken. Cyberbeveiliger Mimecast adviseert alle Nederlandse organisaties die hybride (willen) werken om hun cybersecurity kritisch te evalueren.

De coronapandemie heeft het dreigingslandschap voorgoed veranderd. Thuiswerken werd opeens de norm. Cybercriminelen speelden hierop in, bijvoorbeeld door aanvallen uit te voeren op thuiswerkers. Volgens Mimecast zullen zij ook misbruik maken van de huidige omstandigheden. Voor elk scenario – volledig thuiswerken, een gefaseerde terugkeer naar kantoor of een hybride model – ontstaan nieuwe aanvalsmethoden waar organisaties op moeten anticiperen.

Mimecast baseert dit mede op analyses van eerdere aanvalscampagnes in vergelijkbare periodes, zoals een bedrijfsverhuizing of de terugkeer naar kantoor na de feestdagen. Ook zijn de risico’s toegenomen door de grootschalige adoptie van onveilige samenwerkingstools.

Vier typen aanvallen De securityspecialist waarschuwt voor vier verschillende aanvalstypen:

· Opportunistische aanvallen zijn veruit de meest voorkomende aanvalsmethode. Hierbij versturen cybercriminelen op grote schaal e-mails en andere berichten. Daarin proberen ze slachtoffers bijvoorbeeld te verleiden tot het klikken op malafide links en het downloaden van malware.

· Simpele impersonatie via e-mail is een methode waarbij de aanvallers informatie verzamele

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht