Industry Wire

Geplaatst door Favor

Iedereen is trendwatcher met de nieuwe app Favor

Sinds Favor vorig jaar is gelanceerd timmert de app hard aan de weg bij de Nederlandse jeugd. De app is erop gericht om inzicht te geven in de modetrends van jongeren. Apps als Tinder en Happn laten je swipen tussen potentiële dates; bij Favor swipe je tussen verschillende kledingstijlen. Gebruikers krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun mening te geven, maar ook om hun eigen stijl te promoten door zelf foto’s te uploaden. Met behulp van de duizenden votes die dagelijks worden uitgebracht geeft Favor inzicht in wat er trending is onder jongeren. De iOs app Favor is gratis te downloaden.

Favor komt uit de koker van de start-up Appisode One, opgericht door Nick de Bruijn en Ian Haima uit Utrecht. Inmiddels groeit het aantal gebruikers maandelijks in een hoog tempo. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 20 jaar, met een 60/40 verdeling tussen jongens en meiden.

Ian Haima: “We zien echt een fashion community ontstaan, waarbij gebruikers uit verschillende steden hun favoriete stijlen en merken laten zien. Het wordt ook als een inspiratiebron gebruikt. Gebruikers wisselen makkelijk hun Instagram account met elkaar uit nadat ze elkaars foto op Favor zien en er een fashion match is.”

Welke Netflix serie scoort het best?

Om inzicht te geven in de grootste trends is Favor al verschillende wedstrijden gestart, waaronder voor de ultieme New Years Eve outfit. In 2018 gaat Appisode One zich niet alleen richten op mode, maar ook op lifestyle dilemma’s en andere thema’s:

Nick de Bruijn: “Op Spotify en YouTube is door middel van streams en views duidelijk te zien welke artiesten veel worden beluisterd. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met series, festivals en gadgets onder jongeren? Wanneer onze huidige partners hun nieuwe collectie testen via de app zijn ze vaak verbaasd over de uitkomst. We zien dat veel organisaties handelen op gevoel in plaats van data. Met Favor kunnen we op een nieuwe manier insights verzamelen en merken adviseren.”

Op zoek naar de meest fashionable stad van Nederland

Alle gebruikers van Favor geven aan waar ze vandaan komen. Om daarop in te haken start Favor hun grootste contest tot nu toe; welke stad is het meest fashionable? In samenwerking met artiest Bizzey (ex-Yellow Claw) starten ze dit jaar de zoektocht. Jongeren worden opgeroepen om voor hun stad uit te komen en zich van hun meest modieuze kant te laten zien. In de toekomst heeft Favor de ambitie de grens over te gaan en de stijlen van verschillende steden, culturen en landen te vergelijken.

Favor is gratis te downloaden in de iOs App store

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht