Industry Wire

Geplaatst door Immoweb

Immoweb lanceert nieuwe website en maakt digitaal partnerschap bekend

Brussel, 18 februari 2020 – Immoweb herlanceert vandaag, na 23 jaar, officieel zijn website met een event in Tour & Taxis. Sinds 1996 is Immoweb de 4de drukstbezochte website in België. Met meer dan 150.000 permanente advertenties op de website, dagelijks 1.000 nieuwe zoekertjes en meer dan 500.000 bezoekers per dag op de website en de app, is Immoweb de digitale leider op de vastgoedmarkt. Het vastgoedmerk slaat nu ook de handen in elkaar met Keytrade Bank waardoor er nu¬ – volledig digitaal ¬– een hypotheek kan worden afgesloten via Immoweb.be.

Immoweb heeft de ambitie om meer te zijn dan louter een vastgoedzoekertjeswebsite. Zo lanceerde ze de afgelopen twee jaren bijvoorbeeld een schattingstool, ontwikkelde ze de mogelijkheid om huurovereenkomsten 100% digitaal aan te maken, kunnen woonverzekeringen online worden afgesloten en werd een digitale inventarisgenerator in de blockchain gelanceerd (een duidelijk overzicht van alle innovaties vind je in de infographic in de bijlage).

Met de nieuwe, gebruiksvriendelijke website legt Immoweb vandaag het laatste stukje van de puzzel. De bezoekers kunnen nu efficiënter gebruik maken van de verschillende diensten en zo gemakkelijker de woning van hun dromen vinden op Immoweb.be.
• Geolocatie: bekijk in realtime alle beschikbare panden om je heen vanop je smartphone, tablet of laptop.
• Draw-on-map: teken zelf een zoekgebied op de kaart en vind zo alle woningen die voor jou beschikbaar zijn.
• Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden: het UX design en de bijzondere aandacht die werd gegeven aan de codering, zorgen ervoor dat de website toegankelijker is voor blinden en slechtzienden.
• Sneller en meer gericht zoeken: een vereenvoudigd design met een laadtijd die vijfmaal sneller is, creëert een aangename online ervaring.
• Een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring dankzij het bijhouden van de zoekgeschiedenis en het gebruik van geolocatie.

Valentin Cogels, CEO van Immoweb: “Vanaf vandaag faciliteert Immoweb het hele vastgoedproces: van de zoektocht naar een woning tot de aankoop of huur ervan, en dat samen met alle bijhorende diensten (kopen, huren, schatten, beheren, verzekeren en verkopen). Immoweb bouwt mee aan de toekomst van de vastgoedsector!”
Vandaag heeft Immoweb haar belofte meer dan vervuld. Na twee jaar digitaal innoveren, wordt de website het centrale platform voor alle digitale diensten en ontpopt ze zich tot een full-service partner.
Partnerschap tussen digitale pioniers

“Immoweb zal het aankoopproces van een woning sterk veranderen met dit partnerschap, voornamelijk op het vlak van hypotheken. De herlancering van de website was een fantastisch avontuur. Dit is niet het einde, maar slechts het begin. Want in 2020 zullen we als partners de markt digitaal grondig opschudden”, vertelt Valentin Cogels.

Naast de herlancering van de website kondigt Immoweb ook een gloednieuw partnership aan met Keytrade Bank. Gebruikers krijgen de kans een woonkrediet op maat van hun huis te berekenen en meteen ook een lening aan te gaan bij Keytrade Bank.
Zowel Keytrade Bank als Immoweb zijn ervan overtuigd dat het anno 2020 totaal achterhaald is om klanten te dwingen om bankkantoren af te schuimen voor een competitief woonkrediet, terwijl dat sneller en efficiënter kan gebeuren dankzij digitale tools. De twee bedrijven besloten de handen in elkaar te slaan om Belgen meer controle te geven over hun financiën en vastgoedinvesteringen. Keytrade Bank was in 2017 de eerste bank in België die een volledig digitaal woonkrediet op de markt bracht. De lening, KEYHOME, garandeert steeds de beste voorwaarden en kan volledig online afgesloten worden.
“Keytrade Bank is een logische partner voor Immoweb omdat zij duidelijk de eerste in België was die de banksector radicaal digitaal benaderde”, zegt Valentin Cogels, CEO van Immoweb. “Daarnaast hebben ze de afgelopen jaren al aangetoond de woonkredietenmarkt te willen en kunnen vernieuwen. Het feit dat zij onze klanten ook hypercompetitieve voorwaarden kunnen aanbieden voor hun woonkredieten is de kers op de taart.”

“Een samenwerking met de grootste vastgoedwebsite van België is ongetwijfeld de beste manier voor ons om meer Belgen te overtuigen om de stap te zetten naar digitale alternatieven voor traditioneel bankieren”, voegt Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank toe. “Andere banken maken woonkredieten nodeloos complex, terwijl wij kiezen voor een simpele en digitale aanpak. Samen met Immoweb zijn we de Belgische vastgoed- en woonkredietenmarkt fundamenteel aan het veranderen.”
Immoweb blijft innoveren om een uitsluitend digitaal verzekeringsaanbod aan te bieden. Immoweb heeft zo al meer dan 1.000 klanten geholpen met het afsluiten van woningverzekeringen, maar ook huurgarantieverzekeringen.

Immoweb als sterke digitale leider
Met deze partnerschappen is Immoweb klaar om haar rol als digitale leider ook de volgende jaren waar te maken op de vastgoedmarkt door:
• Een snelle manier aan te bieden om de financiële haalbaarheid van een aankoop in te schatten.
• De gebruikerservaring nog eenvoudiger te maken.
• Interessante en competitieve interestvoeten aan te bieden voor uw hypotheek.
• Een 100% online ervaring aan te bieden die volledig geïntegreerd is in de website van Immoweb.

Immoweb blijft in de toekomst digitaal innoveren en streven naar de ultieme gebruikerservaring. Vandaag staat de website symbool voor 23 jaar hard werken en blijvende innovatie, wat resulteert in een Belgisch en uniek digitaal merk.
Hier vindt u de uitleg van Valentin Cogels, CEO van Immoweb.

Over Immoweb
Immoweb werd in 1996 opgericht en is de eerste vastgoedsite van België en tot op heden de onbetwiste marktleider. Met meer dan 165 000 vastgoedzoekertjes, waarvan 145 000 in België, biedt de site het grootste gamma aan vastgoedpanden in België. Elke dag worden meer dan 1 000 nieuwe zoekertjes toegevoegd aan de site. Immoweb maakt deel uit van de mediagroep Axel Springer Digital Classifieds. Via zijn blog informeert en adviseert Immoweb iedereen met een interesse in vastgoed en bouwen.
www.immoweb.be

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht