Industry Wire

Geplaatst door Sprout

Koen Aarns en Martijn Keizer (Bluetick) beste jonge ondernemers van 2020

Koen Aarns (24) en Martijn Keizer (24) zijn met Bluetick door ondernemersplatform Sprout uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van Nederland. Op donderdag 25 juni liet Bluetick in de finale van de Sprout 25 onder de 25-award de twee andere finalisten achter zich: Waterweg en Aquablu.

Bluetick werkt aan een nieuw type zoekmachine voor advocaten en fiscalisten, waarmee zij sneller en intuïtiever jurisprudentie kunnen vinden. Het foundersteam bestaat naast Aarns en Keizer uit Kasper Kooijman (27) en Thijs Kranenburg (25).
Jury lovend
‘De ondernemers achter Bluetick lossen een belangrijk probleem op voor hun klanten – tijdgebrek – met de inzet van nieuwe technologie’, zegt juryvoorzitter Philip Bueters over de winnaars. ‘Koen Aarns en zijn team hebben een goed doordacht businessplan, en hun ondernemerschap en de taakverdeling binnen het team zien er heel solide uit.’
Investeerder aan boord

Dat de startup in zijn relatief korte bestaan al een investeerder als Henq achter zijn plannen heeft gekregen, en al heel vroeg pilots draaide met zowel grote advocatenkantoren als eenpitters, noemt hij ook een goed teken. Aarns was blij verrast met het winnen van de award. Hij ziet het als een ‘bevestiging dat we juiste richting opgaan’.
Waterweg

De twee runners-up maakten ook indruk op de jury, met daarin naast Bueters ook Heleen Dura-Van Oord (Peak Capital, Future Food Fund), Manon van Essen (Magioni, 25 onder de 25-veteraan) en Mathijs Gast, met Ciphix winnaar van 2019.

Eva Aarts (22) en compagnon Wies van Lieshout maken met Waterweg circulaire waterdoorlatende tegels van baggerspecie. De jury: ‘Zo lossen ze in één klap twee grote problemen op. Indrukwekkend hoeveel partijen uit de aannemerij en overheid Eva en haar compagnon voor hun grote ambitie hebben weten te winnen. Zodra hun tegels er klaar voor zijn, moet het geen probleem zijn om de wereld ermee te verduurzamen.’
Aquable
Marnix Stokvis (24,Marc van Zuylen hebben binnen Aquablu een intelligent waterfilter ontwikkeld waarmee ze in het Westen de strijd aangaan tegen flessenwater en uiteindelijk de hele wereld willen voorzien van veilig drinkwater. ‘Superondernemend hoe ze bestaande technologie doorontwikkelen tot een aantrekkelijk product waarvoor ze na een zekere ontdekkingstocht de meest kansrijke markt voor hebben bepaald’, aldus juryvoorzitter Bueters.

Over de 25 onder de 25
De prijs voor Beste Jonge Ondernemer is onderdeel van de 25 onder de 25-lijst die Sprout jaarlijks publiceert. In juni presenteerde het platform voor de vijftiende keer zijn lijst met veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. Door pitches wordt telkens bepaald wie zich de Beste Jonge Ondernemer mag noemen, een titel die in het verleden werd veroverd door onder anderen Thijs Verheul (United Wardrobe), Alex Dings (BitSensor) en Bart Oosterholt van SocialDeal.

Over ons

• Sprout is het netwerk voor de nieuwe generatie ondernemers. Ze zijn vernieuwend, ambitieus, tegendraads en zien – letterlijk en figuurlijk – geen grenzen. Sprout brengt ze dagelijks het laatste ondernemersnieuws, achtergronden en lessons learned van andere ondernemers en brengt vier keer per jaar een Groeigids uit.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht