Industry Wire

Geplaatst door KPN

KPN Security publiceert nieuwste editie Cyber Security Perspectives 

Zoetermeer, 30 mei 2023 – De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN, bevat analyses van en interviews met toonaangevende securityexperts. Zij geven hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Het overkoepelende thema is de maatschappelijke relevantie van cybersecurity, en de rol die ondernemend Nederland heeft in het veiliger maken van onze samenleving.
“Wij zien een belangrijke rol weggelegd voor organisaties zoals KPN om kennis te delen en samen Nederland veiliger te maken”, zegt Erno Doorenspleet, CTO KPN Security. “Die boodschap draagt hij uit samen met Hans Buurman, EVP Integration bij KPN, en is ook terug te lezen in het magazine. “Security houdt niet op bij de eigen voordeur. Het is belangrijk dat je verder kijkt dan je eigen organisatie. Je bent voor je security ook afhankelijk van de veiligheid van je partners.”
“Dit is ook de reden waarom KPN kennisdeling stimuleert”, vervolgt Doorenspleet. “Dat doen we onder andere via het jaarlijkse securityevent NLSecure[ID], en via het magazine Cyber Security Perspectives. In dit magazine werpen experts hun licht op het onderwerp cybersecurity. Met deze inzichten willen we anderen inspireren.”
Een greep uit de onderwerpen die in de 2023-editie van Cyber Security Perspectives aan bod komen:
●     De sociale impact van security
Het werk van securityprofessionals heeft een maatschappelijke impact. Dat wordt volgens Artie Debidien, Chief Information Officer B2C & Enterprise Solutions bij KPN, helaas nog maar weinig onderkend. Ze pleit voor opname van cybersecurity in het ESG-framework en voor een meer activistische houding van CEO’s.
●     Circles of Trust
Security is zo sterk als de zwakste schakel in de keten. Volgens Aernout Reijmer, CISO van ASML, moet je daarom ook je collega-securityprofessionals helpen om de security op orde te krijgen. ASML pakt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door binnen Circles of Trust ‘peers’ verder te helpen op het gebied van cybersecurity.
●     De mens als sterkste schakel
We hebben het al vaak gehoord: de mens is de zwakste schakel als het gaat om security. Een negatieve uitspraak die bovendien meer kwaad dan goed doet. Volgens psycholoog en TNO-onderzoeker Rick van der Kleij vormt de mens juist de belangrijkste verdedigingslinie tegen cyberincidenten. Veilig menselijk gedrag is daarbij cruciaal. Hij pleit daarom niet alleen voor eerherstel, maar ook voor een grote rol voor psychologen in het securitywerkveld.
●     Red teaming: de ultieme weerbaarheidstest
Het is de ultieme test voor het meten van je weerbaarheid: red teaming. Hierbij simuleert een groep ethical hackers een geavanceerde cyberaanval, zonder dat medewerkers daarvan op de hoogte zijn. Het Antoni van Leeuwenhoek was de eerste Nederlandse zorginstelling die zich aan deze exercitie waagde. CISO Joost Boele vertelt in het magazine over zijn ervaringen.
●     De (mentale) impact van een ransomwareaanval
Een zware ransomwareaanval vraagt het uiterste van medewerkers. Dat kan Marcel de Boer, financieel directeur van Hoppenbrouwers Techniek beamen. Het kan zelfs zoveel vragen dat een dergelijke aanval ook mentale sporen achterlaat. Inge van der Beijl, director Behavior & Resilience bij Northwave, vertelt hoe je langdurige psychische klachten bij je medewerkers voorkomt.
NLSecure[ID]
Alle experts namen in januari ook deel aan het securityevent NLSecure[ID]. Het magazine diept de behandelde onderwerpen verder uit. Met beide initiatieven stimuleert KPN Security informatie-uitwisseling, kennisdeling en samenwerking tussen Nederlandse securityprofessionals. De septembereditie van NLSecure[ID] vindt dit jaar plaats op 26 september. Via deze pagina kunt u zich gratis aanmelden.
Cyber Security Perspectives verschijnt zowel in print als online. U kunt het magazine hierlezen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht