Industry Wire

Geplaatst door Manhattan Associates

Kramp orkestreert order fulfilment voor Europa met Manhattan omnichanneloplossingen

Kramp Groep BV, één van Europa’s grootste technische groothandels als totaalleverancier van onderdelen, technische services en business solutions, implementeert Manhattan Associates, Inc.(NASDAQ: MANH) Distributed Order Management oplossing om de relatie met haar klanten te versterken en omzet te verhogen voor haar Europese omnichannel groothandelsoperatie. Kramp kan ook de mogelijkheden van Manhattan’s Omni-Channel Solutions suite benutten zodat zij hiermee bestellingen aan fulfilmentlocaties kan toewijzen die de optimale mix van beschikbare voorraad, personeel en leveringscapaciteit hebben.

Het Varsseveldse (NL) Kramp is een strategisch partner voor bedrijven in de landbouw, tuin- & parkbranche, evenals het grondwerkverzet en de OEM. Met het hebben van een sterke online aanwezigheid, het werken met zeer technische salesteams bij 24 verkoopkantoren en de mogelijkheid om ’s nachts leveringen van meer dan 500.000 afzonderlijke onderdelen naar alle Europese landen te regelen, is Kramp onderscheidend ten opzichte van anderen in deze branche. Aangevuld met een intelligente supply chain en een netwerk van negen distributiecentra (DC’s) in Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Nederland, Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, kan Kramp tot wel 100.000 orders per dag verwerken. Over het hele continent is Kramp een trusted partner voor haar klanten.

Manhattan’s Distributed Order Management Solution en de aanvullende  mogelijkheden bieden Kramp de nodige flexibiliteit en controle die zij nodig heeft om de komende jaren de concurrentie effectief het hoofd te bieden. Naast en aanvullend aan Kramp’s Enterprise Resource Planning en Warehouse Management Systemen, biedt de Manhattan technologie:

Kramp en haar dealernetwerk de kracht om netwerkvoorraad altijd te kunnen verkopen en ‘available-to-promise’ diensten te faciliteren. Dit houdt in dat zij online over realtime informatie beschikken welke goederen beschikbaar zijn en hoe snel ze kunnen worden geleverd;  Meer flexibiliteit voor het fulfillen van orders door de optimale sourcelocatie te selecteren (distributiecentrum of directe levering door de leverancier). Dit stelt Kramp en haar dealernetwerk in staat om servicelevels te verhogen; Sneller en nauwkeuriger orderfulfilment; Toekomstbestendige en complexere fulfilmentmodellen zoals merge-in-transit fulfilmentstromen om te zorgen voor een enkelvoudige levering aan de klant; Eenvoudigere toegang tot nieuwe geografische markten of producten om nieuwe verkoopkanalen op te zetten.

“Alles wat we bij Kramp doen is zo ingericht dat het proces van onderdelen bestellen voor onze dealers zo eenvoudig mogelijk is”, aldus Eddie Perdok, Chief Executive Officer bij Kramp. “De omnichanneloplossingen van Manhattan Associates onderbouwen onze bedrijfsstrategie zodat wij in staat zijn de supply chain optimaal te organiseren met als doel om onze klanten nog beter te bedienen”

Pieter Van den Broecke, managing director Central Europe bij Manhattan Associates, vult aan: “In seizoensgebonden sectoren, zoals de land- en bosbouw, is timing alles. Dit houdt in dat boeren en landgoedeigenaren moeten weten of en wanneer een reserveonderdeel beschikbaar zal zijn. Met Manhattan’s Order Management Solution is Kramp niet alleen in staat om een realtime beeld van de netwerkvoorraad te hebben en om meer dan 500.000 verschillende onderdelen de volgende dag in heel Europa te leveren, maar ook om dit winstgevend te doen. Wij zijn blij Kramp tot onze wereldwijde customer community te mogen rekenen en kijken uit naar een langdurige samenwerking opdat zij de komende jaren aan de gestelde service- en groeidoelstellingen kan voldoen.”

Ontvang direct up-to-date product-, klant- en partnernieuws van Manhattan Associates via Twitter and Facebook.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht