Industry Wire

Geplaatst door Dematic

MHLC Europe 2020 stimuleert innovatie intralogistiek

Elke vijf dagen begint er een logistieke startup met de focus op digitale transformatie, blijkt uit een analyse van managementadviesbureau Oliver Wyman. Hoewel digitalisering bij veel bedrijven hoog op de agenda staat, lukt het maar een klein aantal om de potentiële voordelen ervan volledig te benutten. Tijdens Dematic’s Material Handling & Logistics Conference Europe (MHLC) staat de waarde die startups kunnen toevoegen aan het analyseren en optimaliseren van interne processen centraal. Dit event wordt georganiseerd op 8 en 9 maart in Stuttgart, voorafgaand aan de LogiMAT 2020 beurs.

Efficiënter supply chain management
Tijdens MHLC Europe delen ook oprichters van startups nieuwe ideeën en strategieën voor efficiënter supply chain management. Een van hen is Philip Siefer, oprichter van Stickvogel GmbH en einhorn products GmbH. Vanuit het laatstgenoemde bedrijf introduceerde hij een ‘software-as-a-service’ oplossing voor productpersonalisatie in e-commerce. Siefer opereert in een goede markt: in Europa zijn namelijk digitale infrastructuur en software belangrijke segmenten waarin startups zich ontwikkelen. Nu steeds meer intralogistieke processen worden geautomatiseerd en met IT-ondersteund, is er een enorme behoefte aan actie en optimalisatie. Een aantal van de beste praktijkvoorbeelden wordt tijdens MHLC Europe gepresenteerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Siefer startte zijn tweede onderneming in 2015. Dit bedrijf is zowel bekend geworden door de duurzame en ecologisch verbeterde supply chain, als z’n extravagante marketingideeën. Tijdens MHLC Europe 2020 spreken Siefer en andere jonge innovators ook over thema’s met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals duurzaamheid en bedrijfsverantwoordelijkheden. “Het maakt niet uit in welke markt je actief bent, er zijn altijd kansen om duurzaamheid en winstgevendheid te integreren”, aldus Siefer. “Dat mag echter niet ten koste gaan van het digitaliseren van processen”. Helmuth Ludwig, Chief Information Officer bij Siemens AG, deelt zijn ervaringen met dit onderwerp binnen een grote organisatie. Hij bespreekt in detail waar bedrijven aandacht aan moeten besteden tijdens een digitale transformatie en welke optimalisatiekansen daarbij ontstaan.

Future Lab
Als aanvulling op het delen van kennis en ervaringen zijn er tevens live demonstraties van digitale businessideeën te zien bij partners en in een Future Lab. In dat Future Lab presenteren zes startups innovatieve oplossingen voor opslag en fulfilment. Daarbij staan de thema’s Internet of Things, automatisering met robots, kunstmatige intelligentie (KI), virtual reality en geavanceerde software-oplossingen centraal.

Het volledige conferentieprogramma en de mogelijkheid om te registreren voor een beperkt aantal plaatsen is te vinden op: www.mhlc-europe.com/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht