Industry Wire

Geplaatst door Mollie

Mollie benoemt nieuwe bestuursvoorzitter en lid van RvT

Amsterdam, 20 april 2021 – Mollie, een van de snelst groeiende payment service providers (PSP’s) in Europa, heeft Eli Leenaars, vicevoorzitter van Global Wealth Management bij UBS, benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Daarnaast heeft de organisatie Muz Ashraf, Principal van TCV, aangesteld als nieuw lid van zijn Raad van Toezicht. Leenaars stopt per 31 mei 2021 met zijn rol bij UBS.

Eind 2020 haalde Mollie 90 miljoen euro op in een Series B-financieringsronde, waarmee het bedrijf werd beoordeeld als ‘unicorn’. De ronde werd geleid door TCV, dat ook investeert in Airbnb, Revolut en WorldRemit. In 2021 breidde Mollie, dat als missie heeft de meest geliefde PSP van Europa te worden, uit naar het Verenigd Koninkrijk en stelde het Shane Happach aan als CEO .

Leenaars was voordat hij in 2015 in dienst trad bij UBS ruim tien jaar lid directie en vervolgens van de raad van bestuur van ING Bank. Daarnaast was hij sinds 2019 directielid bij Capital One. Ashraf is meer dan vijf jaar werkzaam bij TCV en is verantwoordelijk voor investeringen in bedrijven als Klarna, Mambu en Spryker.
“Ik kijk ernaar uit om de toekomstige ontwikkeling van Mollie te ondersteunen”, aldus Leenaars. “Adriaan Mol richtte het bedrijf op met een grote focus op innovatie en betalingen. Het bedrijf helpt merchants sneller te groeien en biedt consumenten naadloze betaalervaringen. Die strategie is erkend door slimme investeerders als TCV, toptalenten als Shane Happach en meer dan 110.000 merchants. Ik ben trots om deel uit te maken van dit team.”

Shane Happach, CEO van Mollie: “De Raad van Toezicht van Mollie bestaat uit een verzameling van ongelooflijke fintechtalenten, essentieel voor onze expansie in Europa. Met Eli halen we een deskundig lid van de Raad van Toezicht aan boord, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de enorme groei bij toonaangevende bedrijven. Muz brengt daarnaast uitgebreide ervaring in fintech met zich mee, waar we binnen Mollie veel aan hebben nu we ons productaanbod verder ontwikkelen. We bouwen aan een fantastisch leiderschapsteam dat niet alleen de groei van Mollie ondersteunt, maar ook de groei van onze ruim 110.000 aangesloten merchants.”
Naast Leenaars en Ashraf maken ook Miriam van Dongen (vicevoorzitter), Koen Köppen (CTO, Klarna) en Teun van Rappard (partner, Imker Capital Partners) deel uit van de Raad van Toezicht van Mollie.

Over Mollie
Mollie is een pionier binnen de payment-industrie. Het bedrijf is een van de snelst groeiende betalingsverwerkers binnen Europa en enorm ambitieus. Mollie faciliteert bedrijven van verschillende groottes om gezamenlijk op te schalen en te groeien door gebruik te maken van de verschillende betaalmethodes. Met behulp van de simpele en duidelijke betalings-API kan Mollie verschillende betaalmethodes aanbieden op een uniforme wijze. De missie van Mollie is: de meest geliefde PSP van Europa worden door complexe financiële diensten eenvoudiger te maken. Momenteel heeft Mollie meer dan 110.000 klanten in Europa. Het bedrijf bestaat uit een internationaal team van meer dan 350 professionals en is gevestigd in Amsterdam en in verschillende andere Europese landen, met kantoren in Londen, München, Gent en Parijs.

 

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht