Industry Wire

Geplaatst door DM bureau

NDC Mediagroep kiest voor het DM bureau voor winback acties

NDC Mediagroep, uitgever van noordelijke media, waaronder Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, is een samenwerking aangegaan met het DM Bureau. De twee bedrijven zullen samenwerken aan een aantal winback mailings.

Doelstelling
Doel van de mailings is oud-lezers terug te winnen. Deze week gaat een eerste bulkmailing de deur uit aan voormalige lezers die al geruime tijd de krant niet meer ontvangen. Vanaf november wordt gestart met een continue winback actie voor het komende half jaar. In deze opzet ontvangen voormalige abonnees 1 à 2 weken na opzegging een eerste mailing. Na 2 maanden volgt (eventueel) een 2e mailing.

Unieke opzet
De mailings zijn zowel conceptueel als technisch uniek: voor de continue mailing worden echte vezels op papier aangebracht. Zo ontstaat een mini-deurmat met een uitsparing in het midden waarop een tekst als “Mist u ons al?“ kan worden geprint. Ook de bulk- en vervolgmailing zijn origineel in hun opzet: een A3 papier in 2 slagen gevouwen met een banderol rondom. Zo ervaart de oud-lezer weer hoe het is om een krant op de deurmat te ontvangen.

Van concept tot fulfilment
De reden dat NDC mediagroep gekozen heeft voor het DM bureau is vanwege hun specifieke expertise op DM gebied. Het DM bureau is dan ook ingehuurd voor het hele traject van conceptontwikkeling en creatie tot het gereedmaken voor verzending.

Jarenlange relatie
In de selectie voor een DM specialist is de keuze van NDC Mediagroep op het DM bureau gevallen omdat zij al jarenlang campagnes verzorgt voor gerenommeerde bedrijven als de Postcode Loterij, Landal Greenparks, Reumafonds en Nuon.
De NDC Mediagroep zegt heel tevreden te zijn over de no-nonsense en kundige aanpak van het bureau. Die heeft geleid tot een mooie DM campagne met een uitgekiende route en call to actions.

Robert Kuiper, eigenaar van het DM Bureau zegt over het project: “Wij zijn trots dat we dit hele traject van begin tot eind mogen opzetten en dankbaar voor het vertrouwen dat NDC in ons heeft.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht