Industry Wire

Geplaatst door Challenge the Cybe

Nederlands cybersecuritytalent bij European Cyber Security Challenge in Praag

Vandaag vliegen de toptalenten van de Nederlandse wedstrijd “Challenge the Cyber” naar Praag om deel te nemen aan de European Cyber Security Challenge 2021. Diederik (captain), Joanne, Martijn, Rick, Simcha, Willem, Jonathan, David, Aidan en Querijn kwalificeerden zich in juli tijdens het Cyberbootcamp voor het Nederlandse team.
TeamNL bestaat dit jaar uit 6 juniors (jonger dan 21) en 4 seniors (jonger dan 26). Het jongste teamlid zit in 6 VWO, de overige teamleden zijn afkomstig van Universiteit Twente, TU Eindhoven, TU Delft en de VU. De Radboud Universiteit is dit jaar hofleverancier met maar liefst 4 deelnemers.
De European Cyber Security Challenge, die dit jaar van 28 september tot en met 1 oktober plaatsvindt in Praag, is een initiatief van het European Union Agency for Cybersecurity (ENISA). De groeiende behoefte aan cybersecurity professionals wordt wereldwijd gevoeld. Veel landen organiseren nationale cybersecurity challenges  voor scholieren en studenten om nieuw cybertalent te vinden en jonge mensen aan te moedigen een carrière in cybersecurity na te streven. ENISA speelt hierop in door met de European Cyber Security Challenge een pan-Europese laag toe te voegen.
Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher. Het begon in 2019 als een Capture the Flag-competitie voor teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen en staat sinds 2020 open voor alle 14- tot 25-jarige cybertalenten. De organisatie heeft als doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren. Hiertoe organiseert zij naast het CTF event inmiddels ook een cyberbootcamp, trainings- en netwerkactiviteiten.
Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij dit mooie initiatief. Dit jaar wordt Challenge the Cyber bijgestaan door ABN AMRO, Cisco, Deloitte, KPN Security, NFIR en Secura. Zij steunen het project niet alleen financieel maar ook inhoudelijk, o.a. door te helpen bij de ontwikkeling van challenges en het geven van trainingen en workshops.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht