Industry Wire

Nederlandse startup Fairphone uitgeroepen tot snelstgroeiende startup van Europa

Amsterdam – Adyen en The Next Web hebben zojuist op TNW Conference 2015 bekend gemaakt dat de Nederlandse startup Fairphone de snelstgroeiende startup van Europa is.

De Tech5 presentatie van vandaag was de afsluiting van een reeks evenementen die door Adyen en The Next Web werden georganiseerd om de snelstgroeiende startup van Europa te identificeren. Fairphone werd winnaar op basis van de omzetgroei tussen 2012 en 2014.

Fairphone won de competitie van andere Europese startups PackLink (Spain), Uplike (Frankrijk)Blacklane (Duitsland)YPlan (Verenigd Koninkrijk)Freespee (Zweden) en de Wildcard-deelnemer  Festicket (Verenigd Koninkrijk).

Fairphone’s missie is om de vraag wat nu echt eerlijk is op te laten laaien. Hiervoor duikt het bedrijf in de supply chain van mobiele telefoons om problemen op te lossen door middel van transparantie. De eerste 60.000 Fairphones zijn al uitverkocht, maar in september wordt een nieuw model gelanceerd.

“Als sociale onderneming laten we met het winnen van deze award zien dat waarden even belangrijk zijn als winst. Het is ook een fantastisch statement van de consument, die gestemd heeft met zijn portemonnee. Dit geeft aan dat er een markt is voor ethisch verantwoorde elektronische producten”, aldus Bas van Abel, CEO Fairphone.

Over de Europese Tech5

De Europese Tech5 is een jaarlijks initiatief van Adyen en The Next Web dat in 2014 is opgezet om de snelstgroeiende startups van Europa te identificeren. De wedstrijd beoordeelt technologische bedrijven op omzet en groei in het dataverkeer en de groei in werknemersdata tussen 2012 en 2014.

Over Adyen

Adyen is een toonaangevend leverancier van betalingstechnologie die bedrijven een integraal platform biedt voor het accepteren van betalingen van klanten in alle delen van de wereld. Het stelt zich ten doel om bedrijven te helpen met het verbeteren van de klantenervaring, het stroomlijnen van betalingsprocessen en uiteindelijk het vergroten van hun omzet. Hiertoe biedt Adyen hen de mogelijkheid om online, mobiele en Point-of-Sale (POS)-betalingen te accepteren op basis van meer dan 250 betalingsmethoden en 187 verschillende transactievaluta’s. Adyen beschikt over hoofdkantoren in Amsterdam en San Francisco en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het bedient meer dan 3.500 klanten, waaronder vier van de vijf grootste Amerikaanse internetbedrijven en bekende merken zoals Facebook, Airbnb, Spotify, Groupon, Evernote, Booking.com, Viagogo, Yelp, Vodafone, Mango, O’Neill, SoundCloud, Indiegogo, KLM en JustFab.

About Fairphone

Fairphone is a movement for fairer electronics. By creating a phone, we’re opening up the supply chain, building new relationships between people and their products and starting conversations about what is truly fair. We’re making a positive impact in four key areas (mining, design, manufacturing and life cycle) while expanding the market for products that put ethical values first. Together with our community, we’re changing the way products are made. For more info go to www.fairphone.com .

 
Voor aanvullende informatie en interview verzoeken met Fairphone kun je contact opnemen met:

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht