Industry Wire

Geplaatst door Bijl PR

Nederlandse start-ups pitchen met 300 km/u!

Rotterdam, 9 mei 2018 –  Thalys verwelkomt donderdag 24 mei vijftig Nederlandse en Belgische start-ups aan boord. De ondernemers reizen naar de innovatieve beurs Viva Technology in Parijs. In een speciaal gereserveerde coupé pitchen jonge creatievelingen hun ideeën met een snelheid van 300 km/u. Dit doen zij in het bijzijn van hun collega’s, initiators Startupbootcamp (Nederland) en imec.istart (België) en een jury, bestaande uit het management van Thalys en de vertegenwoordigers van VivaTech.

Ondersteund door Agnès Ogier, CEO van Thalys, krijgt de gelukkige winnaar de kans om op donderdagmiddag voor een publiek van internationale experts te pitchen op VivaTech in Parijs.

VivaTech is de ontmoetingsplek voor iedereen die gelooft in de kracht van technologie om bedrijf en maatschappij te transformeren, van start-ups tot succesvolle investeerders en ondernemers. Meer dan 68.000 bezoekers uit binnen -en buitenland, diverse topsprekers en de Franse president Emmanuel Macron hebben de editie van 2017 bijgewoond. VivaTech vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 26 mei in Porte de Versailles.

De geselecteerde start-ups zijn actief in verschillende sectoren, of het nu gaat om  het 3D-printen van verpakkingen (3D Click, NL), digitale portefeuilles voor klantenkaarten (Stampwallet, NL), eerlijke handel (Créo2, BE) of realtime teamplanning en -management (SHIFTMEAPP, BE). Hieronder vindt u een eerste lijst met start-ups.

Voor Thalys is de samenwerking met Viva Technology de ideale kans om de relatie met de start-upwereld te versterken, een win-win voor beide partijen. Agnès Ogier, CEO van Thalys, legt uit waarom: “Deze uitwisselingen zijn zowel voor de start-ups als voor ons bijzonder interessant. Als jonge spoorwegmaatschappij actief in vier landen moeten we onszelf telkens opnieuw uitdagen om flexibel te blijven en om efficiënte en bruikbare digitale oplossingen te vinden. Hiermee bieden we de start-ups een boeiende proeftuin aan, omdat we al onze projecten op internationale schaal uitvoeren.” In deze context heeft Thalys dit jaar gekozen om met twee jonge ondernemingen samen te werken om een nieuwe oplossing voor de geolokalisatie van haar treinstellen en haar intelligente Chatbot te ontwerpen.

Bezoek https://vivatechnology.com/ voor meer informatie over VivaTech

Nederlandse start-ups:

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht