Industry Wire

Geplaatst door NetApp

NetApp en Google Cloud zetten volgende stap in strategisch partnership om innovatie in de Cloud te stimuleren

Hoofddorp, 20 november 2019 — NetApp (Nasdaq: NTAP), de toonaangevende data-autoriteit op het gebied van de hybride cloud, lanceert samen met Google Cloud (Nasdaq: GOOG, GOOGL) NetApp® Cloud Volumes Service, NetApp Cloud Volumes ONTAP® voor Google Cloud en ondersteuning voor Anthos op NetApp HCI®. Met deze oplossingen kunnen organisaties zich concentreren op innovatie in alle soorten hybride omgevingen.
Bedrijven die willen profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van de Cloud, moeten zeker weten dat hun gegevens veilig en schaalbaar zijn opgeslagen – op de juiste plaats en tegen de juiste kosten. Om dit te bereiken, bouwen ze Data Fabrics die maximale flexibiliteit bieden bij deze overstap naar hybride multicloud-omgevingen. NetApp en Google Cloud stellen klanten in staat om de kracht van hun data te ontsluiten met geïntegreerde datadiensten op enterprise-niveau, die zijn geoptimaliseerd en gevalideerd voor Google Cloud.
“Onderzoek van IDC toont aan dat een groeiend percentage van de enterprise workloads, dat wordt geïmplementeerd in cloudomgevingen, afhankelijk is van storageprestaties. Er wordt in toenemende mate prioriteit gegeven aan oplossingen die datagovernance, automatisering en datamobiliteit mogelijk maken”, zegt Deepak Mohan, Research Director Cloud Infrastructure Service bij IDC. “Met de enterprise-datadiensten van NetApp die gebruikmaken van Google Cloud, kunnen bedrijven de prestaties en functionaliteit bereiken, die nodig zijn om de meest intensieve workloads te ondersteunen. Hierdoor zijn onze klanten in staat om innovatie te stimuleren in zowel on-premise als openbare cloudomgevingen.”
“Als resultaat van onze uitgebreide samenwerking met NetApp zijn nu hybride en multicloud-implementaties mogelijk voor onze klanten en zijn de oplossingen van NetApp algemeen beschikbaar op Google Cloud”, zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice-President Global Ecosystem van Google Cloud. “Bovendien hebben klanten nu de mogelijkheid om Anthos te implementeren op de gevalideerde HCI van NetApp, waardoor ze meer keuze hebben uit verschillende on-premise hardwareoplossingen waarop Anthos kan worden gebruikt.”
De datadiensten en -oplossingen van NetApp helpen klanten bij het effectief beheren van hun transitie van on-premise naar hybride en multicloud-omgevingen.
“Onze missie is om onze klanten te helpen de belofte van de public cloud te realiseren. Wij willen hen in staat stellen innovatie en bedrijfsresultaten te stimuleren door gebruik van de cloud, in lijn met de aanpak die Google Cloud zowel on-premise als in de Cloud volgt”, zegt Anthony Lye, Senior Vice-President en General Manager Cloud Data Services van NetApp. “Met de krachtige NetApp-diensten op enterprise-niveau en oplossingen die nauw zijn geïntegreerd in Google Cloud-omgevingen, kunnen bedrijven geavanceerd datamanagement en ongekende prestaties bereiken. Zo profiteren zij echt van het innovatieve leiderschap van Google Cloud op het gebied van applicatieontwikkeling, analytics en machine learning.”
NetApp Cloud Volumes Service en NetApp Cloud Volumes ONTAP voor Google Cloud zijn nu algemeen beschikbaar.
  • NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud is een Cloud-native, Google Cloud-geïntegreerde file-service die de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging biedt, die nodig zijn om bedrijfskritische applicaties efficiënt te kunnen uitvoeren. Bovendien kunnen klanten nu vol vertrouwen productieworkloads uitvoeren in Google Cloud.
  • Daarnaast is NetApp Cloud Volumes ONTAP voor Google Cloud wereldwijd beschikbaar. Deze toonaangevende oplossing voor datamanagement versnelt de reis naar de enterprise-cloud door verbeterde gegevensbescherming, storage-efficiëntie en mobiliteit voor Google Cloud en hybride en multicloud-omgevingen.
“Impact’s Partnership Cloud™ is de toonaangevende SaaS-oplossing die de groei van een organisatie versnelt door de automatisering van het enterprise partnership management”, zegt Roger Kjensurd, Chief Technical Officer van Impact. “NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud heeft ons in staat gesteld om snel en eenvoudig een flexibel platform op enterprise-niveau te ontwikkelen voor onze klanten. Hierdoor zijn onze klanten in staat om de volledige levenscyclus van het partnerschap te verbeteren en hun omzet te optimaliseren.”
“Wij waren op zoek naar een geschikte vervanger voor CephFS en wilden ons niet langer bezighouden met het onderhouden van onze eigen interne Ceph-stack”, zegt Aleem Shah, Senior Operations Engineer bij Prowler.io. “We hebben veel alternatieven geprobeerd, maar NetApp Cloud Volumes Service staat bovenaan als het gaat om continu groeiende functionaliteit, betrouwbaarheid en prijsstelling. De serviceondersteuning van NetApp is op alle vlakken ongeëvenaard.”
De introductie van NetApp HCI voor Google Cloud Anthos
NetApp HCI is een schaalbare, on-premise hybride cloudinfrastructuur die private clouds transformeert tot een bruikbaar onderdeel van de multicloud. NetApp HCI is nu gevalideerd voor gebruik met Anthos van Google Cloud. Hierdoor hebben klanten de rust en zekerheid van een platform op enterprise-niveau, dat is gevalideerd om met Anthos hun applicaties betrouwbaar te implementeren en uit te voeren.
Belangrijkste mogelijkheden
  • Ongekende mogelijkheden om een hybride cloud te bouwen. Met NetApp Trident, een volledig ondersteund open source-project, kunnen organisaties een complexe hybrid-cloudomgeving opzetten met een combinatie van Google Cloud, Anthos en NetApp HCI on-premise.
  • Verhoogde flexibiliteit. Enterprises kunnen naar wens opschalen en rekenkracht of capaciteit toevoegen om aan de zakelijke vereisten te blijven voldoen.
  • Meer keuze. Kies uit een breder scala van toonaangevende applicatieplatforms, waaronder Anthos, Kubernetes, VMware en NetApp Kubernetes Service.
Extra bronnen
  • Kijk hier voor meer informatie over de aankondiging.
  • Lees meer over dit nieuws op NetApps blog.
  • Bezoek NetApp in stand #P4 tijdens de Google Next in Londen.
  • Volg ons op TwitterLinkedIn en Facebook.
Over NetApp 
NetApp is toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud. We bieden een volledig scala van dataservices voor de hybrid cloud; deze vereenvoudigen het beheer van applicaties en data, zowel in de cloud als in lokale omgevingen, om uw digitale transformatie te versnellen. Samen met onze partners stellen we wereldwijd opererende organisaties in staat om het volledige potentieel van hun data te benutten, zodat contactmomenten voor klanten kunnen worden uitgebreid, meer innovatie mogelijk is en hun operationele activiteiten worden geoptimaliseerd. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl. #DataDriven 
Over Google Cloud
Google Cloud biedt organisaties toonaangevende infrastructuur, platformmogelijkheden, branche-oplossingen en expertise zodat zij hun bedrijfsvoering kunnen transformeren met datagedreven innovatie op basis van moderne computerinfrastructuren. We leveren cloudoplossingen van enterpriseniveau die gebruik maken van de geavanceerde technologie van Google en helpen bedrijven efficiënter te werken, te moderniseren voor groei en te innoveren voor de toekomst. Klanten in meer dan 150 landen wenden vertrouwen op Google Cloud als partner om hun meest kritieke bedrijfsproblemen op te lossen.
NETAPP, het NETAPP logo en de merken op www.netapp.com zijn handelsmerken van NetApp, Inc. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.
Google en het Google logo zijn handelsmerken van Google Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectievelijke bedrijven waarmee ze zijn geassocieerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht