Industry Wire

Geplaatst door NetGear

NETGEAR lanceert nieuwe WiFi 7 router voor breder publiek

Zoetermeer, 13 juni 2024 – NETGEAR, de wereldwijde expert in oplossingen op het gebied van snelle, veilige en stabiele internetverbindingen, lanceert vandaag een nieuwe WiFi 7 router. De Nighthawk RS300 Tri-band router is NETGEAR’s meest betaalbare WiFi 7-product tot nu toe en bouwt voort op de belofte van het bedrijf om een goed en veilig WiFi netwerk te bieden aan iedereen.

De toekomst in huis met WiFi 7
Sinds de introductie van NETGEARs eerste WiFi 7-producten (de Nighthawk RS700 en Orbi 970), zijn multi-gig internetsnelheden betaalbaarder geworden en blijkt thuiswerken een blijvende trend. Ook zijn er meer hard- en software op de markt gekomen, zoals AR/VR-headsets, AI-platforms zoals CoPilot+ en de nieuwe aankomende update van Microsoft, die een extreem lage vertraging (lage latency) en hoge snelheid van dataverzending (hoge doorvoer) vereisen.

NETGEAR’s Nighthawk RS300 met WiFi 7, speelt in op deze huidige trends en behoeften van moderne huishoudens die thuis steeds meer, tegelijkertijd, online data gebruiken. Met WiFi 7 behaal je 2,4 keer hogere snelheden dan WiFi 6, minder vertraging en een betere weerstand tegen WiFi-storingen. Dit maakt het perfect voor huishoudens die zonder problemen gelijktijdig content willen streamen in 4K/8K, online vergaderingen willen houden, gamen en nog veel meer.

“NETGEAR heeft zich altijd gericht op het creëren en leveren van oplossingen met s en veilige WiFi verbindingen”, zegt David Henry, president en General Manager van Connected Home Products en Services bij NETGEAR. “Onze nieuwste WiFi 7 toevoeging, Nighthawk RS300, levert deze netwerkvoordelen nu aan een nog breder publiek.”

Veilig internet
Met de opkomst van WiFi 7 en de snelle introductie van nieuwe generaties smartphones, laptops en andere apparaten, is ook de dreiging van IoT-aanvallen toegenomen. Thuisnetwerken krijgen gemiddeld 10 aanvallen per dag, waardoor routerbeveiliging cruciaal is. Daarom is routerbeveiliging voor apparaten cruciaal om digitale levens en woningen te beschermen. NETGEAR-routers bieden extra beveiliging met automatische firmware-updates en bescherming voor gastnetwerken. Daarnaast helpen NETGEARs Smart Parental Controls ouders om de online tijd van kinderen te beheren.

De belangrijkste kenmerken van de Nighthawk RS300:
Snelheden tot 9.3 Gbps Tri-band WiFi 7 voor een soepele ervaring en minder interferentie.
4x snellere snelheden dankzij 320MHz kanalen en 4K QAM.
Multi-Gig internetpoort5Gbps voor snelle kabel- en glasvezelverbindingen.
Verbeterde prestaties met twee 2.5Gbps en twee 1Gbps LAN-poorten voor gaming- en entertainmentapparaten.
Bestanden delen USB-poort voor eenvoudig delen van bestanden.
Nighthawk App voor gemakkelijk beheer van je netwerk, inclusief prioriteiten stellen, internet pauzeren, snelheidstests uitvoeren en gastnetwerken instellen.
De Nighthawk RS300 WiFi 7 Router kost €349 en is nu beschikbaar voor pre-order via de offiiciële NETGEAR-store. Levering vindt volgende week al plaats.

Graag vernemen wij of het bovenstaande voor jullie interessant is en of jullie het product graag willen reviewen. Indien je iemand van NETGEAR wilt spreken, kunnen we hier ook altijd bij helpen.

Over NETGEAR, Inc.
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië, met kantoren over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op de NETGEAR-investeerderspagina of door te bellen naar (408) 907-8000. Maak verbinding met NETGEAR: Twitter, Facebook, Instagram en het NETGEAR blog op NETGEAR.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht