Industry Wire

Geplaatst door BrightPensioen

Nieuw: ‘How to tussenpensioen’ podcast afleveringen

De podcastserie ‘Take a Break’ heeft nu ook een aantal ‘How to tussenpensioen’ afleveringen gemaakt. De afleveringen zitten vol tips voor wie van plan is een keer een sabbatical te nemen. In Take a Break, de podcast vertelt in iedere aflevering iemand over de langere break die hij of zij genomen heeft of gaat nemen. En hoe dit veelal een ‘life changing’ ervaring werd.

De zeven ‘how to tussenpensioen’ afleveringen zijn praktischer van aard. Bijvoorbeeld over:
• Hoeveel heb je nodig voor een tussenpensioen?
• Hoe een break ook geld kan besparen of zelfs opleveren.
• Hoe je bepaalt waar je naartoe gaat tijdens een sabbatical.
• Hoe kun je dit met leerplichtige kinderen toch voor elkaar krijgen?
• Slimme bespaartips (met gast Robin Seetz van De Spaarpodcast).
• Hoe je het regelt met je werk, woning en budget.
• Beleggen om jouw budget bij elkaar te krijgen (met gast Martijn Rozemuller van VanEck ETF’s).
• Korte metten maken met beren op de weg.

Take a Break, de podcast ging afgelopen zomer van start en heeft net het eerste seizoen, dat tien afleveringen telt, afgerond. Met meer dan tienduizend ‘play’s’ blijkt de podcast in een behoefte te voorzien. De uiteenlopende verhalen van gasten werken aanstekelijk voor wie zelf denkt aan het nemen van een langere break. Zo vertelt actrice en blogger Lieke Pijnappels dat ze haar acteercarrière tijdelijk achter zich liet voor een solo reis naar Australië, deelt Cosmas Blaauw zijn verhaal over de reis door Nieuw-Zeeland met vrouw en tieners terwijl hij een start-up runde en legt Jojanneke Vellekoop uit dat zij en haar vriend een jaar lang de wereld rondzeilen terwijl ze daarvoor nog nooit de Noordzee waren overgestoken.

Vaste gastheren zijn Luuk Roks (30), ondernemer en vader van twee kinderen die zelf graag een langere break zou willen nemen en Sjaak Zonneveld (56), ervaringsdeskundige die al vier keer een tussenpensioen nam (en de term bedacht) én er een boek over schreef.

De podcast is een initiatief van BrightPensioen en Geuren en Kleuren Media, die ook de productie verzorgt. BrightPensioen is tussenpensioen promoter van het eerste uur. Want van af en toe een break nemen, krijg je bergen energie. En je houdt het werken (totdat je het ooit écht zat bent) een stuk leuker.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht