Industry Wire

Geplaatst door BeterDichtbij

Nieuwe BeterDichtbij Professional app: fijner en flexibel werken voor zorgverleners

Eenvoudig contact met patiënten en cliënten, waar en wanneer het zorgprofessionals uitkomt. Met de volledig vernieuwde BeterDichtbij Professional app wordt dit nu nog makkelijker. Zo kunnen zorgverleners in de wijk, op de afdeling of vanuit een thuiswerkplek de berichten naar patiënten sturen en hun vragen beantwoorden.

De app is ontwikkeld vanuit de wens in de VVT-sector, vanuit de behoefte om BeterDichtbij verder in te zetten in bijvoorbeeld de wijk. Vervolgens is de app, voor zowel iOS als Android, volledig op de behoeften en wensen van zorgverleners in de thuiszorg, ziekenhuizen en revalidatie afgestemd.

De BeterDichtbij Professional app maakt het mogelijk om berichten, bestanden en foto’s te sturen naar patiënten en cliënten, en om hun vragen altijd en overal te beantwoorden. Beeldzorg, al langer via de app in gebruik bij onder meer in de thuiszorg, blijft ook gewoon mogelijk, geïntegreerd in de patiëntgesprekken die worden gevoerd. Zo hebben zorgverleners alle digitale communicatie bij elkaar in de app. Zorgverleners kiezen zelf hoe ze willen werken met BeterDichtbij, en kunnen eenvoudig overschakelen van de app naar het webplatform gekoppeld aan het EPD/ECD als ze dat willen.

Wens van thuiszorg, ontwikkeld met professionals

Sander Bijl, operationeel directeur bij BeterDichtbij vertelt: “Als we de digitale transformatie in de zorg willen laten slagen, is het noodzakelijk dat we zorgverleners meer regie over hun eigen tijd. Dit doen we door ze te helpen om fijner te werken, op het moment en de plek waar zij dat wensen. Met de BeterDichtbij Professional app zetten we een belangrijke stap naar meer werkplezier voor zorgverleners.”

Flexibel werken, voor meer impact

De inzet van BeterDichtbij heeft veel positieve impact op het werk van zorgprofessionals en de dienstverlening voor wie zorg nodig heeft. Zo neemt het aantal no shows en no go’s flink af door slimme inzet van BeterDichtbij, kan onnodige zorg voorkomen worden en zien poli-assistenten en secretariaten de telefoondruk flink afnemen. Ook kunnen artsen en verpleegkundigen nog effectiever werken door BeterDichtbij, doordat alle communicatie gestroomlijnd is en zij zich alleen hoeven te richten op waar hun expertise het meest nodig is.

“Goede communicatie is essentieel om goede zorg te kunnen bieden. Met de nieuwe app, wordt het nog makkelijk om met patiënten en cliënten te communiceren. Dat geldt voor zowel de zorgverleners op poli’s, die zo hun werk nog makkelijker met bijvoorbeeld thuis kunnen combineren, als voor zorgverleners in de wijk,” vervolgt Sander.

Doorontwikkeling, o.a. met BeterDichtbij Collega gesprekken

De BeterDichtbij Professional app wordt de komende tijd verder ontwikkeld, en geoptimaliseerd op basis van de praktijkervaringen in ziekenhuizen, revalidatie en thuiszorg. Ook biedt de Professional app in de toekomst mogelijkheden om ook de communicatie tussen zorgprofessionals binnen BeterDichtbij Collega flexibeler te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht