Industry Wire

Geplaatst door Netcompany

Nieuwe Country Managing Partner Netcompany: “De overheid is van ons allemaal. Die moeten we zo efficiënt mogelijk inrichten”

Guido van der Harst is 100 dagen Country Managing Partner bij Netcompany
“De overheid is van ons allemaal. Die moeten we zo efficiënt mogelijk inrichten”

Delft, 19 januari 2022 – Per 1 oktober 2021 is Guido van der Harst (53) Country Managing Partner bij Netcompany Nederland. Zijn missie om de digitale transformatie van de overheid en samenleving te versnellen krijgt na 100 dagen in zijn rol bij Netcompany, concreet vorm. Van der Harst: “In Nederland zijn er enorme groeikansen. Veel grote organisaties moeten de digitaliseringsslag nog maken. Het kennisniveau en de manier waarop mensen georganiseerd zijn houdt dit vaak nog tegen. Daar kan Netcompany, met roots in digitaal gidsland Denemarken, echt een bijdrage aan leveren. En daarmee ook aan de samenleving. De overheid is van ons allemaal. Die moeten we zo efficiënt en eerlijk mogelijk organiseren.”

Digitale, betrouwbare overheid

Sinds een aantal jaar ligt de dienstverlening van de overheid onder een vergrootglas. Er is een grote maatschappelijke behoefte aan een betrouwbare overheid die transparant, rechtvaardig en moderne digitale dienstverlening levert. En waar dat binnen sommige overheidstakken al het geval is, is voor andere nog werk aan de winkel. “Voor verschillende overheidsdomeinen liggen enorme kansen voor een verbetering van de dienstverlening door modernisering van het ICT-landschap. De huidige generatie ICT-systemen zitten aan de grenzen van hun mogelijkheden. Om goede digitale dienstverlening te waarborgen is een architectuur gebaseerd op de meest recente techniek en randvoorwaarden de basis voor iedere modern ingerichte overheidsinstantie”, aldus Van der Harst.

Landelijke digitalisering van de zorg kan levens redden

Door de Corona-crisis van de afgelopen twee jaar hebben we ook het enorme belang ingezien van goede, veilige en snelle gegevensuitwisseling in de zorg. Van der Harst: “Het Nederlandse digitale eilandjesrijk in de zorg zorgde ervoor dat coronapatiënten met DVD’tjes en handgeschreven briefjes op hun buik werden overgebracht naar andere ziekenhuizen – ook in de piek van de pandemie. Terwijl landelijke digitalisering van zorgprocessen efficiëntere zorg bewerkstelligt, administratielast vermindert en (ernstige) medische fouten voorkomt.” Het ontbreken van een landelijk netwerk onder nationale regie voor de uitwisseling van gezondheidsdata maakt Nederland kwetsbaar voor een volgende pandemie.

Achtergrond van der Harst

Van der Harst begon zijn carrière als consultant op het gebied van informatieservices. Hij heeft ruime ervaring als informatiemanager, in zowel het publieke als private domein. Door zijn advieservaring in de publieke sector te combineren met zijn kennis over ICT-strategie, -architectuur en -infrastructuren is hij een grote aanwinst voor Netcompany. In zijn rol draagt hij bij aan de toekomst van de Nederlandse samenleving, die hij op digitaal vlak op een zo eerlijk en veilig mogelijke manier in helpt te richten.

Over Netcompany

Netcompany is opgericht in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Sindsdien is Netcompany uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 6.000 werknemers in zeven landen: Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen, Griekenland, Polen en Vietnam. In Nederland is Netcompany gevestigd in Delft.
Netcompany is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener en levert innovatieve en bedrijfskritische ICT-oplossingen die de digitale transformatie van klanten versnelt door middel van digitale platforms, kernsystemen en infrastructurele diensten.
Netcompany levert end-to-end ICT-diensten, van ontwikkeling tot beheer, onderhoud en hosting aan een divers klantenportfolio in het private en publieke domein. In Nederland werkt Netcompany onder andere voor het ministerie van FIN, SZW, OCW en BZK en organisaties zoals ICTU, CIBG, VNG, Stichting Studielink en het Vervangingsfonds/Participatiefonds. www.netcompany.com/nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht