Industry Wire

Nieuwste film van Oscarwinnaar Mike van Diem start crowdfundingcampagne bij Symbid

A-Film Benelux is gestart met een crowdfundingcampagne op financieringsplatform Symbid voor De Surprise, de nieuwste film van de bekroonde regisseur Mike van Diem. De Surprise is de eerste speelfilm die Van Diem regisseert na zijn Oscar winnende film Karakter uit 1998. Het crowdfunden van De Surprise, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan, is onderdeel van een exclusieve overeenkomst die A-film Benelux en Symbid dit jaar sloten voor het crowdfunden van diverse filmtitels. Symbid financierde eerder Nederlandse films door crowdfunding voor een bedrag van 500.000 euro. Crowdfunding is inmiddels een steeds vaker voorkomende financieringsvorm binnen de filmwereld. Dit is de eerste keer dat een crowdfundingcampagne door de distributeur is geïnitieerd, waar dit tot nu toe alleen door producenten van films werd gedaan.

Over de film

Na ruim 17 jaar is Mike van Diem terug met een nieuwe speelfilm. Dat hij juist voor dit project heeft gekozen maakt het extra bijzonder. De romantische komedie De Surprise, die in 2015 in de bioscoop te zien zal zijn, gaat over multimiljonair Jacob van Zuylen de With (Jeroen van Koningsbrugge) die een overeenkomst heeft gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij plotseling verliefd op Anne (Georgina Verbaan), een jonge vrouw die hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit proberen te komen, raken ze in grote problemen.

Investeren in De Surprise via crowdfunding

Iedereen kan via Symbid vanaf twintig euro in de film investeren. Degenen die, delen mee in het rendement van de film en krijgen daarnaast leuke extra’s zoals een meet & greet met de cast, gesigneerde posters en bioscoopkaarten. Het crowdfundingproject kent een vliegende start. Al in de eerste week is een aanzienlijk bedrag opgehaald van 8.000 euro. A-Film Benelux wil voor De Surprise een totaalbedrag van 75.000 euro ophalen via crowdfunding.

Directielid A-Film Benelux Coen Michielsen hierover: ”We hebben bewust gekozen om deze film te financieren via crowdfunding, omdat het een grotere betrokkenheid bij het publiek creëert. We verwachten dat degenen die investeren actief over de film gaan praten zodat meer mensen dan normaal uit zullen kijken naar de film.”Symbids medeoprichter en CEO Korstiaan Zandvliet: “Door crowdfundingcampagnes als deze laat de filmindustrie zien open te staan voor nieuwe financieringsvormen. Bij de vele proposities die de afgelopen jaren op ons platform zijn afgerond zien we dat investeerders ook ambassadeurs worden. Zeker voor films biedt dat hele mooie kansen en daarom verwachten we dat in de toekomst meer films gecrowdfund zullen worden”

Samenwerking A-Film en Symbid

A-Film en Symbid sloten eerder dit jaar een exclusieve overeenkomst voor het crowdfunden van verscheidene filmtitels. Crowdfunding is inmiddels een steeds vaker voorkomende financieringsvorm binnen de filmwereld. Symbid ronde eerder succesvol crowdfundingcampagnes af voor Nederlandse films voor een totaal bedrag van 500.000 euro. Het unieke aan deze crowdfundingcampagne is dat het voor het eerst door de distributeur is geïnitieerd, terwijl dat tot nu toe steeds door de producenten van films werd gedaan.

Investeren kan via www.symbid.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht