Industry Wire

Geplaatst door OGD

OGD ict-diensten breidt directie uit met COO Fausta Freitag

5 juni 2023 – OGD ict-diensten benoemt Fausta Freitag tot Chief Operations Officer (COO). Zij treedt daarmee toe tot de directie van de Nederlandse ict-leverancier. Freitag is in deze rol verantwoordelijk voor het operationele beleid van OGD. Ze richt zich op het standaardiseren van het portfolio van OGD en op verdere optimalisatie en innovatie van de bestaande dienstlevering. Daarnaast houdt ze zich bezig met schaalbaarheidsvraagstukken en het zo efficiënt mogelijk laten draaien van de operatie met zo’n 1.400 ict-professionals.

OGD heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als fullservice ict-dienstverlener die organisaties met advies, mensen en projecten ondersteunt in hun digitale transformatie. OGD bouwt deze strategie de komende jaren uit en de COO is medeverantwoordelijk voor het verder uitstippelen van deze strategie.

Voor algemeen directeur Roel Nikkessen komt Fausta op het juiste moment: “We verwachten dat Fausta een zeer waardevolle toevoeging zal zijn. Niet alleen vanwege de kennis en ervaring die zij meebrengt, maar ook vanwege haar bevlogenheid en passie voor ict en de mensen achter onze diensten. Met de komst van Fausta kunnen we een nog betere invulling geven aan onze toekomstplannen. Cruciaal hierin is het ontwikkelen van een gestandaardiseerd portfolio waarmee de operatie zo efficiënt mogelijk verloopt. Zo bedienen we onze klanten nog beter en worden we de favoriete ict-dienstverlener van Nederland.”
COO Freitag kijkt uit naar de start van haar nieuwe functie: “Vanuit mijn rol als COO wil ik een mooie bijdrage leveren aan de optimalisatie en innovatie van het portfolio van OGD. Ik heb OGD leren kennen als een club van gepassioneerde mensen en ik zie nog veel potentieel. Ik heb er dan ook zin in om met mijn nieuwe collega’s aan de slag te gaan.”

Freitag was in eerdere rollen operationeel verantwoordelijk bij onder andere Accenture en Avanade. Freitag staat bekend om het creëren van structuur door mensen en processen te verbinden. Hiermee stelt zij organisaties en de mensen die daar werken, in staat om het maximale uit zichzelf te halen.

Freitag treedt met de benoeming tot COO toe tot de directie van OGD die verder bestaat uit algemeen directeur Roel Nikkessen, commercieel directeur Rein van Beers, financieel directeur Jan-Jaap Kuijs en technisch directeur Rik van Berendonk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht