Industry Wire

Geplaatst door Picnic

Online supermarkt Picnic van start gegaan in Drachten

Drachten, 19 januari 2021 – De elektrische bezorgwagentjes van Picnic maken vanaf nu daadwerkelijk deel uit van het straatbeeld in Drachten. Na het openen van de tweede hub in Friesland door wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier (Economische zaken) van de gemeente Smallingerland is de online supermarkt direct gestart met het bezorgen van boodschappen aan de eerste klanten.

De inwoners van Drachten hebben Picnic al in hun harten gesloten. Sinds de aankondiging dat de online websuper zich in de stad zou vestigen, registreerden inmiddels ruim 3000 huishoudens zich via de Picnic-app voor de gratis bezorgdienst. De compacte, elektrische wagentjes bezorgen vanaf nu vanuit de nieuwe hub (het lokale distributiepunt) aan De Boeg in Drachten de boodschappen gratis tot aan de voordeur. In eerste instantie heeft Picnic in de stad zes elektrische wagentjes, met in totaal twintig bezorgers. In de loop van het jaar breidt de online supermarkt het aantal wagentjes uit naar tien, met dertig bezorgers.

Mooie toekomst
“Het enthousiasme voor Picnic bij de Drachtsters is mooi om te zien”, zegt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “Ook in Drachten is er het besef hoe veel gemak het thuisbezorgen van boodschappen met zich meebrengt. Met de vele gezinnen die hier wonen, verwachten we dat het nu al flinke aantal aanmeldingen voor onze diensten de komende tijd verder toeneemt. We kijken uit naar een mooie toekomst in Drachten!”

De officiële opening van de nieuwe hub werd aan het begin van de middag door wethouder Hartogh Heys van de Lier verricht. Als wethouder Economische Zaken is hij blij dat Picnic de weg naar zijn gemeente heeft gevonden. “Picnic is een innovatieve en duurzame onderneming, die we in onze stad van harte welkom heten”, zegt Hartogh Heys van de Lier. “Voor onze inwoners is de dienstverlening van Picnic een mooie aanvulling op de bestaande detailhandel. Veel mensen zien het online boodschappen doen als een uitkomst, zeker in deze coronatijd.”

Landelijke uitrol
Picnic timmert behoorlijk aan de weg. Ook in het noorden van het land is de websuper in steeds meer plaatsen actief. Zo opent Picnic binnenkort een hub in Groningen. Deze uitbreiding is onderdeel van een landelijke uitrol van Picnic, dat inmiddels bij 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen de boodschappen gratis thuisbezorgt.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie en voor het aanvragen van interviews met de initiatiefnemers kunt u contact opnemen met Koolhoven & Partners: picnic@koolhovenenpartners.nl of 085-4017175.

De elektrische bezorgwagentjes van Picnic maken vanaf nu daadwerkelijk deel uit van het straatbeeld in Drachten. Wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier (rechts) van de gemeente Smallingerland opende woensdag de hub. Klik op de foto om het rechtenvrije beeld in hoge resolutie te downloaden.

 

 

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht