Industry Wire

Geplaatst door Salt Security

Open Line selecteert en implementeert Salt Security om haar Managed Services portfolio uit te breiden

Salt Security kondigt vandaag aan dat Open Line heeft gekozen voor haar API Protection Platform. Dankzij het Salt platform kan de leverancier van managed cloud services en applicaties diensten aanbieden die API-aanvallen snel identificeren en blokkeren. Hierdoor kan Open Line potentiële risico’s bij klanten elimineren en de veiligheid van belangrijke data en diensten garanderen.

Open Line exploiteert het eerste risk-based Security Operations Center (SoC) van Europa en heeft zijn hoofdkantoor in Maastricht. Het bedrijf biedt zowel een managed cloud infrastructuur als branche specifieke oplossingen voor meer dan 100 bedrijven uit de gezondheidszorg, lokale overheid, sociale huisvesting en logistiek. Open Line verkoos het Salt platform boven concurrerende oplossingen, omdat het big data op cloud schaal kan toepassen in combinatie met Machine Learning en Artificial Intelligence. Hierdoor wordt er toonaangevende runtime bescherming, geavanceerde API discovery en shift-left benaderingen mogelijk gemaakt, zodat API-kwetsbaarheden bij de Open Line klanten in pre-productie herstelt kunnen worden.

Voordat Open Line met Salt in zee ging miste ze zichtbaarheid in het API-gedrag, ondanks het gebruik van Web Applicatie Firewalls en API gateways. Hierdoor waren ze niet in staat om alle API-aanvallen die op de OWASP API Security Top 10 lijst staan vroegtijdig te identificeren. Dankzij het Salt platform is dit wel mogelijk, omdat het bedrijven in staat stelt om risico’s en kwetsbaarheden in API’s te identificeren voordat ze worden uitgebuit door aanvallers.

Als enige API-beveiligingsoplossing die gebruikmaakt van big data, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML), analyseert het Salt Security platform bijna realtime de activiteiten van miljoenen gebruikers en API-calls. Hierdoor kunnen slechte actoren gedetecteerd en geblokkeerd worden voordat ze hun doel bereiken. Bovendien bevat het Salt Platform een unieke unieke API Context Engine (ACE) architectuur, waardoor API’s ook tijdens de build, deploy en runtime fases beschermt worden.

“Al onze klanten gebruiken oplossingen die API driven zijn, waarbij enorme hoeveelheden gevoelige data worden gedeeld tussen hun diensten. Om digitale risico’s te verminderen, is bescherming van API’s cruciaal. We vonden Web Applicatie Firewalls en API-gateways onvoldoende om de volledige omvang van dit groeiende probleem aan te pakken,” aldus Daniel van Slochteren, chief innovation officer bij Open Line. “Dankzij het Salt Platform kunnen wij continu, bekende en onbekende, API’s in runtime monitoren en beschermen. Wij voelen een enorme verantwoordelijkheid om de data integriteit voor onze klanten te kunnen waarborgen. Salt stelt ons in staat om dat doel te bereiken met zijn robuuste API security platform op cloudschaal.”

“Om risico’s te verminderen is het cruciaal om API-aanvallen onmiddellijk te identificeren en te blokkeren zodra ze zich voordoen,” aldus Nico Wagemans, Regional Vice President EMEA bij Salt Security. “Door afwijkingen in API-activiteit tijdens runtime op te sporen kunnen klanten, zoals Open Line, razendsnel aanvallen blokkeren. Hierdoor kunnen kostbare inbreuken en reputatieschade worden voorkomen. Dankzij ons big data-platform op cloudschaal en beproefde ML/AI krijgt Salt Open Line de zichtbaarheid, controle en de context die ze nodig hebben. Op deze manier kunnen ze de meest waardevolle data verdedigen en klanten adviseren welke acties ze moeten ondernemen .”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht